(Nesin Sanat Köyü) MİMARLIK Yaz Okulu Başvuruları 30 Haziran 2022’ye Kadar Uzatıldı!

Organizasyonunu Dolu-Boş Ekibi’nin üstlendiği, Nesin Sanat Köyü bünyesinde düzenlenen Mimarlık Yaz Okulu – 2022 başvuruları 30 Haziran Perşembe gününe kadar uzatıldı. Program, 18-23 Temmuz ve 25-30 Temmuz tarihlerinde iki bölüm olarak gerçekleştirilecek.


Nesin Sanat Köyü Mimarlık Yaz Okulu – 2022

Organizasyon: Dolu-Boş Ekibi
Son Başvuru Tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe
Katılım:
Sınırlı, Başvuru Gerekli, Ücretli
Yer: Nesin Sanat Köyü, Şirince, Selçuk / İzmir


Nesin Köyleri bağlamında belirlenen Mimarlık Yaz Okulu – 2022 programı; sorgulamalar, tartışmalar ve atölyelerle soyut düşünme, tartışma ve uygulamalar üzerinden ilerleyecek. Tasarım üzerine disiplinler arası ilişkilenmelere yer verilerek ortaklıklar kurulmasını amaçlayan program bir hafta sürecek.

Öncelikli olarak Mimarlık ve tasarım fakülteleri (Mimarlık, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama vb.) bölümlerinin lisans 3. ve 4. sınıf, lisansüstü öğrencileri ve mezun seviyelerindeki katılımcıların başvurularına açık. “Mekân” üzerine soruları ve merakı olan herkes için belirtilen kriterler dışındaki yüksek motivasyonlu başvurular da değerlendirmeye alınacak.

Bu yaz gerçekleşecek Nesin Sanat Köyü Mimarlık Programı – 2022 Atölyeleri‘nin yürütücüleri arasında; Aslıhan Şenel, Öykü Şimşek, Elif Adıgüzel, Oral Göktaş, Sevince Bayrak, Can Gündüz, Bilge Demirtaş, Osman Şişman, Eser Öykü Dede, Yelta Köm ve Elif Çak yer alacak. Hakan Atay ve Graham Harman ise program kapsamında eğitmen olarak konuk olacak.


Mimarlık Yaz Okulu: Alternatif Pratikler Programı
(18 Temmuz 2022 Pazartesi – 23 Temmuz 2022 Cumartesi)

  • Spekülatif Nematod, Birlikte Yaşayabilmek İçin Başka Mekânsal Olasılıklar | Aslıhan Şenel, Öykü Şimşek, Elif Adıgüzel
  • Köyün Attıkları | Oral Göktaş, Sevince Bayrak

Mimarlık Yaz Okulu: Nesne ve Şey’in Peşinde Programı
(25 Temmuz 2022 Pazartesi – 30 Temmuz 2022 Cumartesi)

  • Nesnenin Çekimleri | Can Gündüz, Bilge Demirtaş, Osman Şişman, Eser Öykü Dede, Hakan Atay, Graham Harman
  • Şeylerin Göçü | Yelta Köm, Elif Çak

Başvuruda bulunmak ve program hakkında daha fazla bilgi almak için web sayfası ziyaret edilebilir.

Köy hakkında ayrıntılı bilgi için: nesinkoyleri.org

İletişim: barbarabakircioglu@nesinkoyleri.org
Instagram: @dolubosekip


Nesin Sanat Köyü
Şirince Köyü’nün 1 km uzağına kurulmuş olan Nesin Matematik Köyü’nün bünyesinde kurulan sanat okuludur. Öncelikle sanat yaz okulu olarak çalışmalarına başlayıp, sonrasında Matematik Köyü gibi büyüyerek, yıl içinde de öğrencilere, genç sanatçılara servis verecek olan bir sanat üretim alanıdır. Matematik Köyü gibi Sanat Köyü de mevcut eğitim sistemine alternatif bir öğrenim ortamı sunmayı ve öğrencilere sanat denen karmaşık yolda mümkün olduğunca derinlemesine öğrenme, anlama ve üretme alanı açmayı hedefler. Amacı, Türkiye’nin her bölgesinden gençlere, sorgulamaya ve eleştiriye açık bir ortamda sanat üretim ve öğrenim imkânları sağlamaktır.

Dolu-Boş Ekibi
İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi olmak üzere mimarlık öğrencilerinin bir araya gelerek oluşturduğu “Çatıdakiler” öğrenci platformunda, öğrencilikleri bittikten sonra İnci Sağırbaş ve Selen Erdoğan Dolu-Boş Ekibi‘ni kurmuştur.