“Serbest MİMAR” Dergisi’nin 43. Sayısı Çıktı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin süreli yayını Serbest MİMAR Dergisi 43’üncü sayısı ile dijital erişime açıldı.

Masaüstü bölümü, henüz tamamlanmış ya da halen devam eden projelerden bir seçki içeriyor. Bu sayıda İkikerebir Mimarlık ve rggA Mimarlık ofislerinin projeleri yer alıyor.

SMD’lerden bölümü, İstanbulSMD, İzmirSMD ve TürkSMD’nin son dönemde yapmış olduğu etkinlik haberlerini içeriyor.

Yaka Resmi bölümü, yakınlarda kaybettiğimiz Aurelio Galfetti ardından Hakan Tüzün Şengün’ün; Ünal Demirarslan’ın ardından bir anma yazısı ve Richard Rogers’ın ardından Suha Özkan’ın; Yurdanur Sepkin’in ardından Bilge Sezer, Ercan Çoban ve Ali Hakkan’ın; Ricardo Bofill’in ardından İlhan Kural’ın kaleme aldıkları anma yazılarını içeriyor.

İyi Şeyler bölümünde, Güney Günsu Tonkal’ın kaleminden, “Kashef Chowdhury/Urbana Tasarımı Bangladeş Dostluk Hastanesi 2021 RİBA Uluslararası Ödülü’nü kazandı” başlıklı yazı yer alıyor.

Yeni bölümünde, projesi Tabanlıoğlu Mimarlık’a ait Atatürk Kültür Merkezi yapısına odaklanılıyor.

Proje bölümünde, Frea Mimarlık’ın tasarımı olan Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonu projesi bulunuyor.

Modern Mimari Eserlere Geziler dizisinin yedinci bölümünde; Gürkan Okumuş’a ait “Geometrik Tutkunun Dışa Vurumu: Dosan Konserve Tesisi(1971-2021)” yazısıyla yer alıyor. Yazı dizisinin devamında bölüm editörü Figen Kıvılcım Çorakbaş‘ın yeni yazıları bulunuyor.

Dosya bölümü, büyük ödül, yapı ödülleri, basın yayın ödülleri, mimarlığa katkı ödülleri ve özel ödül olmak üzere 6 dalda verilen 14. TSMD Ödülleri‘ni ve büyük ödülü kazanan Uygur Mimarlık ile yapılan söyleşiyi okuyucu ile buluşturuyor.

Modern’i Koruma bölümünde, M. Turhan Kayasü’ye ait “Koru(yama)ma  Üzerine…” başlıklı yazı; Lale Özgenel’e ait “82 Yıllık Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nun Ardından” başlıklı yazı; Mecidiyeköy Likör Fabrikası ve İller Bankası Binası’nın geçirdiği süreçlere ışık tutan içerikler yer alıyor.

Dünyadan bölümünde, tasarımı Contaminar Mimarlık’a ait olan İlkokul-Ağaç Ev projesi bulunuyor.

Oradaydık bölümü, Emrullah Yıldız’ın Braşov kentinden kesitler aktardığı “Braşov: Orta çağ Modernizesi” başlıklı yazısını içeriyor.

Serbest MİMAR‘ın 43. sayısına bu linkten ve Dergilik uygulamasından ücretsiz ulaşabilirsiniz.