(Villeroy & Boch)’tan Mary Katrantzou İmzalı Karo Koleksiyonu:VICTORIAN

Vogue dergisi tarafından verilen “10 Yılın Uluslararası Tasarımcısı Ödülü”ne sahip moda tasarımcısı Mary Katrantzou, Villeroy & Boch için “VICTORIAN” isimli bir karo koleksiyonu tasarlayarak bu kez duvar ve zeminleri giydirdi. 

Moda tasarımcısı Mary Katrantzou’nun Villeroy & Boch için tasarladığı “VICTORIAN” isimli karo serisi, dönüşümü simgeleyen “kelebekler”den ve “Victoria Dönemi” karolarının geometrik şekillerinden ilham alıyor. İç dekorasyon alanında ilk çalışmasına imza atan Katrantzou’nin koleksiyonu, 20×20 cm boyutlarında birbirinden farklı 8 setten oluşarak kenar ve köşe parçalarıyla tamamlanıyor. Siyah veya beyaz zemin üzerine uygulanan dört adet renkli kelebek, özel baskı teknikleri sayesinde elde boyanmış hissi yaratıyor. Beyaz, siyah ve altın rengi temasını devam ettiren otantik mermer efektli karolar, duvar ve porselen seçeneklerini parlak yüzeyle sunuyor.

Son 10 yıldır tasarımlarına taşıdığı posta pullarının, uzak diyarların çekiciliğini yansıttığını düşünen ünlü tasarımcı, insanı her kâğıt parçasının neleri temsil ettiğini düşünmeye, pulun nereleri gezmiş olduğunu, dünyanın çeşitli yerlerinde seyahat ederken kimlerin pula dokunmuş olduğunu hayal etmeye yönlendirdiğine inanıyor.

Yavaş yavaş kullanılmaz hale gelen posta pullarını, “geçmişten kalan objeler ve başka bir çağın kalıntıları” olarak gören Katrantzou, hazırladığı koleksiyon ile evlerin içinden, dışarıdaki manzaraya pencere aralamayı amaçlıyor. Sanatçıya göre bu pencereden görünen dünya, hem geçmişe özlem hissini barındırıyor, hem de tasarıma modern bir görsellik katıyor.