Proje Adı: JOTFORM GENEL MERKEZ OFİSLERİ
ANKARA, 2020
İç Mimari: CRAFT312 STUDIO
İşveren: JOTFORM
Fotoğrafçı: DENIZ KARLIDAĞ
İç Mimari projeleri Craft312 studio tarafından gerçekleştirilen Jotform Genel Merkez Ofisleri, Hacettepe Teknokent 6. Ar-Ge binasının C bloğunda bulunan 5. 6. ve 7. katlarda, toplamda 3250 m²’lik alanda konumlanıyor. Projeyi tasarımcıları şöyle anlatıyor:
“2014 yılında 5. Katın 600m²’lik bir bölümü ile başlayan tasarım, firmanın büyüme eylemi neticesinde tüm kata ve diğer katların tamamına yayılan bir tasarım anlayışı ile günümüze kadar gelmiştir.
Tasarım ana hatları ile Jotform firmasının kurumsal kimliğini ve şirketin çalışma prensiplerini yansıtacak şekilde geliştirilmiştir. Firma uluslararası bir dijital platform firması olması sebebi ile bünyesinde tasarım, yazılım , grafik tasarım gibi konularda çalışanlar barındırmaktadır. Genel olarak rahat ve serbest çalışma prensipleri tasarımın geliştirilmesinde önemli bir rol oynamıştır. Cam ekip ofisleri dışında serbest çalışma alanları, rahat çalışma alanları, ortak sunum alanları gibi konvansiyonel ofis çalışma sisteminden uzak, ekip ve bireysel çalışma, dinlenme, sosyal alanlar, yeme/içme fonksiyonlarının sınırlarının bulanıklaştığı bir tasarım ortaya konulmuştur. Tüm çalışma sisteminin İnternet üzerinden yürütülmesi ve müşterinin mekanı deneyimlemediği bir kurgu mevcut olduğu için tasarımda karşılama bölümü bile bulunmamaktadır.
Tasarım tamamen firma çalışanlarının nasıl daha rahat hissedecekleri ve iyi çalışacakları bir atmosfer yaratılması üzerinden geliştirilmiştir. Malzeme olarak doğal ahşabın kullanılması, daha önce bu tip binalarda pek de benzeri olmayan açık amfi sunum alanı , açık yemek alanı, büyük rahat oturum alanları gibi kurgular bu atmosferi desteklemektedir. Bu tip çalışma sistemlerinin benzerinin görüldüğü dünyanın büyük dijital platform firmalarının çalışma prensiplerinden esinlenilmiştir.
Mevcut Teknokent binasının betonarme strüktürü korunmuş olup çıplak beton olan yüzeye ulaşılmıştır; asma tavanlar tamamen kaldırılarak yükseklik artırılmış ve açık tavan sistemi uygulanmıştır. Tüm kat tasarımı yapılmış olan projede, binanın çekirdek olarak belirlenmiş asansör ve merdiven dışındaki alanları yükseltilmiş döşeme ve karo halı olarak tasarlanmıştır. Binanın mevcut mekanik sistemi iç mimari projeler doğrultusunda revize edilmiştir. Açıkta bırakılmış mekanik cihazlar ve sistemler kullanılmıştır.
Aydınlatmalar genel olarak task üstü lineer aydınlatma sistemleri ile çözülmüş olup, özel olarak Craft312 studio tarafından tasarlanmıştır. Sabit ve hareketli mobilyaların tümü Craft312 studio özel tasarım ürünüdür.”
Aydınlatma
- Craft312 studio
Mobilya Aksesuar
- Craft312 studio
- Mudo
- Koleksiyon
Bitirme İşleri
- Jotun Düz ve Tekstürlü Beton Boya
- Vandersanden Tuğla
- Interface Karo Halı