[Proje]: Pupa Teknik Ofisi

Proje Adı: PUPA TEKNİK OFİSİ
İSTANBUL, 2021
İç Mimari: İPEK BAYCAN ARCHITECTS
Fotoğrafçı: ALTKAT MİMARİ FOTOĞRAFÇILIK

İç mimarisi İpek Baycan Architects tarafından tasarlanan Pupa Teknik Ofisi, 2021 yılında kullanıma açıldı. İstanbul Maltepe’de bulunan ofis; esnek planlaması, ortak çalışma ve toplanma alanlarıyla öne çıkıyor. İpek Baycan Architects, projenin tasarım kararlarını şöyle anlatıyor:

Pupa Teknik Ofisi bulunduğu yapının dubleks katında köşe daire olarak yer alan, iki katlı bir ofis alanıdır. Çalışma sistemleri dolayısı ile ayrı alanlara ihtiyaç duyan ofisin planlamasında, perspektifleri açmaya yönelen ve gün ışığını mümkün olduğunca kamusal alanlara taşıyan bir tasarım geliştirilmiştir.

Ofisin giriş aksını yararak oluşturulan ana sirkülasyon aksı, ofis alanlarının efektif şekilde gün ışığı alan alanlara yerleştirilmesi ile oluşturulmuştur. Planın çeperlerine yerleşen ofis alanlarına  geniş alanlar tanımlanmıştır. Zemin katta yer alan çok amaçlı oda, dinlenmeye ve belli bir mahremiyet içinde sosyalleşmeye olanak sağlamaktadır. Perspektifin sürekliliğini önemseyen bu yaklaşımla yolun sonunda yer alan bir vaha oluşturulmuş, ortak çalışma ve toplanma için mevcut kolonun etrafında şekillenen bir istasyonla ana aks sonlandırılmıştır.  Kamusal alanın devamı olan ortak çalışma alanında günlük değerlendirmeler ve ortak toplantılar gerçekleştirilirken yazı tahtası ve yazıcı köşesi gibi donatılar mekana entegre edilmiştir.

Girişten itibaren üst kata uzanan galeri boşluğu nişi iki kat boyunca tasarlanan bir kitaplık ile çeşitlenmiş, üst katta yer alan ‘lounge’ alanına bağlanmıştır. Düşey sirkülasyonun optimum şekilde çözülmüş bir merdiven ile sağlanması, mekanın geniş ve sürekli algısını güçlendirmektedir. Üst kattaki ‘lounge’ alanında yer alan oturma alanı çok amaçlı kullanımlara ev sahipliği etmektedir. Toplantı salonunun önünde yer alan bu alan bir fuaye gibi çalışmaktadır ve kendi içinde servise imkan sağlayan sote bir ‘kitchenette’e sahiptir. Yönetim ofisinin önünde yer alan bu alan, planlamanın esnekliği sayesinde aynı zamanda bir yönetim ön ağırlama mekanı olarak kendini gösterir.

Mekanda tercih edilen renk ve dokularda Pupa Teknik Ofisi’nin dominant renklerinden biri olan ‘deep blue’ (petrol mavisi) tercih edilmiştir. Doğramalar, kapılar gibi detaylarda ve bazı mekanlarda kendini gösteren bu renk kurumsal kimliği yansıtmayı hedeflemektedir. Duvar bölmeleri gibi ayırıcı yüzeylerde şeffaf camın tercihi, bir arada ama ayrı alanlarda çalışan ofis sahiplerini birleştirir. Bankoda tercih edilen minimal metal yüzeyler, çeperin aydınlatılmış bir parçası olarak dikkat çekmektedir.


Aydınlatma

  • EAE Aydınlatma

Mobilya Aksesuar

  • BMD Mobilya [Sabit Mobilya]
  • Nurus [Hareketli Mobilya]

Mekanik

  •  Daikin [Klima Tesisatı]

Bitirme İşleri

  • Anıl Zemin [Zemin Kaplama]
  • Kare Dizayn [Doğrama ve Cam Bölme]
  • BMD Mobilya [Merdiven]