(Yapı Kredi Bomontiada)’da “Mamut Art Project” Devam Ediyor!

Mamut Art Project’in 9. Edisyonu, Yapı Kredi Bomontiada’nın üç farklı mekanında ve çevrim içi platformunda devam ediyor. Özel içerikleri ve heyecan verici seçkisiyle sanatseverlerle bir araya gelen Mamut Art Project, 31 Ekim’e kadar fiziksel ve çevrim içi olarak ziyarete açık olacak.


“Mamut Art Project”
Tarih: 19 Ekim 2021 Salı – 31 Ekim 2021 Pazar
Saat: Her gün 11:00 – 19:00
Yer: Yapı Kredi bomontiada (Galeri, 4. Kat, B Blok)
Katılım: Herkese Açık, Ücretsiz


Bu yıl Paribu’nun işbirliği ile düzenlenen Mamut Art Project, yeni sergi tasarımı ile pandemi öncesi ve pandeminin ilk yılında yapılan uyarlamaların bir sentezi ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Sergilenecek işler arasında video başta olmak üzere dokuma ve yerleştirmeler dikkat çekerken; seramik, illüstrasyon, dijital, fotoğraf, kolaj ve resim dahil olmak üzere birçok alanda üretimler yer alıyor. Bu sene genişleyen sergi alanı ve içerikleriyle Mamut Art Project’te, 43 sanatçının işi ve “Dreamscapes” adı altında bir seçki sergileniyor.

43 sanatçının fiziksel mekanda sergilenen işlerinin yanı sıra 300’e yakın eserinden oluşan daha kapsamlı bir seçki  eş zamanlı olarak mamutartproject.com adresi üzerinden sanatseverlerle buluşuyor. Mamut’un sosyal medya kanalları üzerinden proje süresince yayınlanan röportaj videoları sanatçılar ve eserleri hakkında bilgi edinilebilir.

Mamut X Dreamscapes

Mamut Art Project 2021 edisyonunda, illüstrasyon sanatçılarının, müzikle olan kişisel bağlarından yola çıkan hayali konser afişi projesi “Dream Gigs Illustrated”i yürüten Hood Base ekibi ile “Dreamscapes” adı altında özel bir sergi için bir araya geldi. +1 katkılarıyla, Hood Base küratörlüğünde gerçekleşen sergide yaklaşık 28 illüstratörün, müziğin görsel dünyasını yansıttıkları eserlerinin limitli edisyonları satın alınabiliyor. Aynı zamanda, mekana gelen ziyaretçileri Dream Gigs Illustrated projesinin devamı niteliğinde olan bir sürpriz bekliyor.

Fotoğraf Emir Uzun, Mamut Art Project 2021

Sergi küratörlerinin anlatımıyla:
Sizi müzikle örülü, her şeyin mümkün olduğu bir yere çağırıyoruz: ‘Dreamscapes’. Ruhumuzda iz bırakan, bizi bir sonraki güne taşıyan, her anın eşsizliğinin altını çizen müzik bir yer olsaydı, burası olurdu. Dreamscapes, müziğin var ettiği yer. İllüstratörlerin kendi dilleriyle yarattıkları, müziğin görsel dünyasına bir yolculuk…

Her yıl alanında uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından belirlenen sanatçılara disiplinler arası bir paylaşım ve sergileme imkanı sunan Mamut Art Project’in bu yılki jürisinde; İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Can Altay; küratör, sanat tarihçisi ve yazar Necmi Sönmez; sanatçı Hale Tenger; sanat danışmanı Melis Terzioğlu ve Pilot Galeri kurucusu ve direktörü Azra Tüzünoğlu yer aldı.

Mamut Art Project kapsamında, ayrı bir alanda sergilenecek “Dreamscapes” sergisine, Yapı Kredi Bomontiada’da ve eş zamanlı olarak https://www.mamutartproject.com/ adresinden ulaşılabilir.