(GEMSS’21) Başvuruları Sona Erdi!

GEMSS'21 Başvuruları Tamamlandı

The Circle tarafından düzenlenen, mimarlık kültürüne katkı koyan tüm yaratıcı pratiklere çağrıda bulunan Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi’nin (GEMSS’21) başvuruları 15 Eylül’de geniş bir katılım ile sona erdi. Başvuranlar arasında farklı coğrafyalardan 11 ülkede mimarlık kültürüne ve kültür ortamına katkı sunmayı hedefleyen mimarlar, sanatçılar, tasarımcılar ve akademisyenlerden oluşan bireyler ve ekipler yer alıyor.


Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi 2021

Son Başvuru: 15 Eylül (Sonlandı)
Değerlendirme Süreci: Eylül Ayı Boyunca
Sonuçların İlanı: Mimarlık Haftası (Ekim 2021)
Seçici Kurul Üyeleri: Şebnem Yalınay Çinici, Murat Germen, Luca Molinari, Pelin Derviş, Ömer Selçuk Baz, Tülin Hadi, Erden Timur, Sait Ali Köknar (Moderatör)


GEMSS’21’e başvuru yapan 131 aday, toplamda 82 çalışma ve portfolyoları ile kendilerini temsil etme fırsatı yakaladı. Değerlendirmeye alınacak 82 profilin 28’i ekip başvurusu olurken 54’ü ise bireysel başvuru oldu. Dünyanın farklı birçok ülkesinden ve Türkiye’nin birçok şehrinden gelen başvurularla hedeflediği ulusal ve uluslararası çeşitliliği yakalayan GEMSS’21, mimarlığın yapı üretimi, editöryel, küratöryel, sanatsal ve akademik alanlarında üretimler yapan birçok kişi ve ekibin katılımıyla kültür ortamının kapsayıcı organizasyonlarından biri olarak topluluğunu büyütmeye devam etmeyi hedefliyor.

Üyeleri arasında Şebnem Yalınay Çinici, Murat Germen, Luca Molinari, Pelin Derviş, Ömer Selçuk Baz, Tülin Hadi ve Erden Timur’un yer aldığı, Sait Ali Köknar moderatörlüğünde bir araya gelen GEMSS’21 seçici kurulunun değerlendirme sonuçları Dünya Mimarlık Haftası’nda açıklanacak ve The Circle web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Anasponsor VitrA ve Yayın Sponsoru Şişecem Düzcam’ın destekleriyle gerçekleşen GEMSS’21’i daha yakından incelemek ve en güncel gelişmelerden haberdar olmak için The Circle’ın web sitesini ziyaret edebilir ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.