[Sergi]: “Rahat hissediyor musun?”

British Council’in geliştirdiği çevrimiçi sergi platformu “Duvarları Olmayan Müze” beşinci sergisini açıyor: “Rahat hissediyor musun?” Sergi, kadın deneyimine, aileye ve gezegenimize yakından bakarken kendi içimizde ya da yaşadığımız yerlerde evde hissetmenin ne anlama geldiğini irdeliyor. Rita Aktay ve Ritika Biswas’ın küratörlüğünü üstlendiği dijital sergi, 27 Mayıs’tan itibaren British Council’in web sitesi üzerinden erişilebiliyor. 


“Rahat hissediyor musun?”
Küratör:
Rita Aktay (Türkiye) & Ritika Biswas (Birleşik Krallık)
Sanatçılar:
Sharon Aivaliotis, Shirley Baker, Ursula Biemann, Elif Biradlı, Flo Brooks, Chila Kumani Burman, Helen Chadwick, Jayashree Chakravarty, Tacita Dean, Rohini Devasher, Suki Dhanda, Ayçesu Duran, Anna Fox, Lubaina Himid, Siobhan Hapaska, Jun Hasegawa, Sibel Horada, Shirazeh Houshiary, Delaine Le Bas, Clare Leighton, Goshka Macuga, Paula Rego, See Red Women’s Workshop, Charlotte Schmitz, Eda Sütunç, Madame Yevonde, Zadie Xa
Erişim: Ücretsiz, Herkese Açık


British Council, ödüllü platformu Duvarları Olmayan Müze’nin ev sahipliği yaptığı, beşinci sergisi Rahat hissediyor musun? başlıklı sergiyi 27 Mayıs 2021 tarihinde ziyarete açtı. Türkiye’den Rita Aktay ve Birleşik Krallık’tan Ritika Biswas’ın küratör ekibinde yer aldığı sergi, kendi içimizde ya da yaşadığımız yerlerde evde gibi hissetmenin ne anlama geldiğini inceleyerek toplumsal cinsiyet konularını yeni bir bakış açısıyla ele almayı hedefliyor. Sergi kapsamında British Council Koleksiyonu‘ndan seçilmiş eser ve sanatçılara çağdaş uluslararası sanatçılar eşlik ediyor.

Sergi British Council Türkiye’nin web sitesi üzerinden ziyaret edilebilir.