(AURA İstanbul) Bahar Dönemi Açılış Konferansının Konuğu: Doç. Dr. Tansel Korkmaz

Mimarlık ve şehircilik alanında disiplinler arası araştırmaların yapıldığı tartışma ve eğitim platformu İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul, Bahar Dönemi’ne dijital ortamda başladı. Mimarlık, şehircilik, sanat, teknoloji ve felsefe dallarında düzenlenen Cumartesi Aurası konferans dizisinin açılış etkinliği mimar, akademisyen Doç. Dr. Tansel Korkmaz’ın katılımıyla 27 Mart’ta gerçekleşiyor.

Mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunan İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul’un Sertifika Programı’nın Bahar Dönemi başlıyor. 2021 Bahar Dönemi’nde mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve heykel bölümlerinden mezun 22 katılımcı ücretsiz olarak yer almaya hak kazandı. Dijital ortamda gerçekleşecek programa, farklı şehirlerden ve disiplinlerden dahil olan katılımcılar, dönem boyunca Tuna Han Koç, Zeynep Altınbaşlı, Zuhal Kol ve Carlos Zarco Sanz yürütücülüğünde projelerini gelişme fırsatı bulacak.

AURA İstanbul tarafından, 2017 yılından itibaren Sertifika Programı kapsamında herkese açık olarak düzenlenen disiplinler arası konferans dizisi Cumartesi Aurası, 2021 yılı Bahar Dönemi programının açılış etkinliğinde Doç. Dr. Tansel Korkmaz’ı ağırlıyor. “Değişim ve Süreklilik” başlıklı dijital konferans, 27 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te Zoom platformunda düzenlenecek.

Herkese açık ve ücretsiz olan dijital etkinliğe kayıt için tıklayınız.

Etkinlik için kayıt olan katılımcılara Zoom oturum linki, e-posta yoluyla iletilecektir. Etkinlik AURA İstanbul YouTube kanalından  canlı olarak da yayınlanacak.


Doç. Dr. Tansel Korkmaz:
1963 yılında Ankara’da doğan Tansel Korkmaz, orta öğrenimini 1981’de Ankara Tevfik Fikret Lisesi’nde tamamladı. Aynı yıl ODTÜ Mimarlık Bölümü’ne giren Korkmaz, 1986 yılında lisans eğitimini, 1989 yılında “Urban Architecture as an Architecture of Urban Public Realm” başlıklı teziyle yüksek lisansını ve 1998 yılında da “On the (Re)construction of the Modern(s) Within the Historiography of Architecture” başlıklı teziyle doktorasını tamamladı.

1987 ve 1993 yılları arasında ODTÜ Mimarlık Tarihi Bölümü’nde araştırma görevlisi, 1993 ve 2001 yılları arasında da öğretim görevlisi olarak çalışan ve burada “Çağdaş Mimarlık Üzerine Seminer” ile “Mimarlık ve Sanat Tarihi 3” isimli dersleri veren Korkmaz, halen görevde bulunduğu İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne 2001 yılında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak başladı ve 2006 yılında Doçentlik unvanını aldı.

2005 yılında eğitime başlayan ve program direktörlüğünü İhsan Bilgin’in yaptığı Bilgi Üniversitesi Mimarlık yüksek lisans programının kurucu ekibinde yer aldı. 2009 yılında kurulan Mimarlık Fakültesi’nde Dekan Vekili olarak müfredatın hazırlanması ve fakülte kadrosunun oluşturulması sorumluluğunu üstlendi.

1987 yılında “21.yy için Yerleşme” (Housing for the 21st century) adlı ulusal öğrenci yarışmasında 3.lük ödülünü alan Korkmaz’ın 1996 yılından bu yana mimari stiller, kentleşme, yakın zaman mimarlığı eksenli yazılarıyla, mimarlar ve projeleri üzerine söyleşilerinden oluşan bir çok yayını bulunmaktadır. Çeşitli üniversitelerde konferans ve seminerlere, yurtiçi ve yurtdışında workshoplara katılan Korkmaz, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 2001 yılından bu yana “Tasarım Kültürü” ve “Tasarımda Klasik ve Modern” isimli dersleri vermektedir.