Sektörün 2020 Özeti!

bi_özet’te 2020 yılı içinde sektöre yönelik birçok habere yer verildi. Yapı sektöründeki yenilikçi ürünler, projeler, önemli etkinliklerin tanıtıldığı bi_özet’te 2020’de yayınlanan yaklaşık 1200 içerik içinden en çok ilgi görenleri derledik:

//haftanın projesi

Fotoğraf: Ümit Okan

Treso İç Mimarlık tarafından iç mimari projesi ve uygulaması hayata geçirilen Villa No7  projesi, 2020 yılı içinde Haftanın Projesi bölümünün en çok dikkat çeken içeriği oldu.

 


//bi_özet soruyor

Ertuğ Uçar’ın evden çalışma ortamı.

Ertuğ Uçar’ın karantina döneminde Teğet Mimarlık’ın  çalışma şeklini ve kendi evindeki çalışma ortamını paylaştığı söyleşi, 2020 yılında başlayan bi_özet soruyor araştırma bölümünün en çok okunan içeriği oldu.

 

 


//görüş

Işıl Baysan Serim

Işıl Baysan Serim’in İstanbul Mimarlık Festivali kapsamında MUBI işbirliğinde gerçekleşen film gösterimleri üzerine görüşleri, 2020 yılında Görüş bölümünün en çok okunan içeriği oldu.

 

 

 


//güncel

Cengiz Bektaş. Fotoğraf: Neslihan İmamoğlu

Şair, yazar, Cengiz Bektaş Mimarlık İşliği’nin kurucusu, Türk Dil Kurumu binası  ve Akdeniz Üniversitesi Olbia Sosyal Özeği gibi pek çok önemli yapının mimarı olan Cengiz Bektaş’ın kaybı, 2020 yılı içinde Güncel bölümünün en çok ziyaret edilen haberi oldu.

 


//güncel – //dünyadan

Citizens’ Brigade to Save LACMA tarafından düzenlenen “LACMA not LackMA” pop-up fikir yarışmasında Saffet Kaya Design’ın “Mevcut Yapılarla Çalışmak” kategorisinde ödül kazanan projesi, 2020 yılı içinde Güncel-dünyadan bölümünün en çok ziyaret edilen haberi oldu.


//güncel – //yayın

Betonart’ın Ozan Avcı’nın konuk editörlüğünde “Yemek” temalısıyla hazırlanan, ücretsiz ve dijital olarak ulaşılabilen 64. sayısı, 2020 yılında bi_özet’in Yayın kategorisinde en çok okunan haber oldu.

 

 

 

 


//güncel – //gayrimenkul

Gayrimenkul haberleri, köşe yazarları, söyleşiler, özel bölümler, yenilikçi ürün ve proje tanıtımları ile zengin bir içeriğe sahip olan bi_özet gayrimenkul’ün “otel yapılarında yenileme” konusuna odaklanan yeni sayısı, 2020 yılı içinde Güncel-Gayrimenkul bölümünün en çok ziyaret edilen haberi oldu.

 


//güncel – //kurumsal

Yapı Merkezi’nin başvuru değerlendirmeleri sonucunda staj hakkı kazanan üniversite öğrencilerini pandemi sürecinde korumak ve mağdur etmemek için hayata geçirdiği “Digital Baret” Online Staj Programı haberi, 2020 yılı içinde bi_özet’in Güncel-Kurumsal bölümünün en çok okunan haberi oldu.

 


//güncel – //proje

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu olan ve İstanbul’un çeşitli bölgelerinde her gelir grubuna hitap edecek iyi tasarlanmış ve güvenle yaşanabilir yerleşim birimlerinin üretilmesi için çalışan KİPTAŞ’ın (İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş.) hayata geçirdiği, PDG Mimarlar tarafından tasarlanan Silivri 4. Etap Konutları Projesi,  2020 yılı içinde bi_özet’in Güncel-Proje bölümünün en çok ilgi çeken haberi oldu.


//yenilik

Filli Boya’nın 2020 yılında enerjisiyle yaşam alanlarında fark yaratmak için hazırladığı 4 farklı renk koleksiyonu, 2020 yılı içinde bi_özet’te en çok ilgi gören yenilikçi ürün oldu.

 


//etkinlik

İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde 26-31 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, 2020 yılında bi_özet’in Etkinlik kategorisinde en çok okunan haber oldu.


//etkinlik – //yarışma/ödül

Mimarlar Derneği 1927’nin bu yıl 8.’sini düzenlediği, “Yeni Üzerine Spekülasyonlar: Mimar | Mimarlık | Kent” temalı Üniversite Öğrencileri Metin Yarışması’nın sonuç duyurusu, bi_özet’in Etkinlik-Yarışma/Ödül kategorisinde 2020’nin en çok ziyaret edilen haber oldu.

 

 

 

 


//etkinlik – //sanat

Mimari fotoğrafçı ve videografiker Emre Dörter’in, hava fotoğrafçısı ve videografiker Mustafa Erkatırcı ile birlikte hayata geçirdiği ve orijinal ses tasarımını müzisyen, besteci ve ses tasarımcısı Serdar Ateşer’in üstlendiği “Great Emptiness” (Büyük Boşluk) başlıklı kısa filmin WAF Virtual kapsamındaki gösterimi, 2020 yılında bi_özet’in Etkinlik-Sanat kategorisinde en çok okunan haber oldu.


//etkinlik – //sosyal sorumluluk

Paşabahçe’nin doğayı ve çevreyi koruma amacıyla hayat verdiği, %100 geri dönüştürülmüş cam ürünlerinden oluşan yeni koleksiyonu Aware Collection, 2020 yılında bi_özet’in Sosyal Sorumluluk kategorisinde en çok ziyaret edilen haber oldu.

 

 

 

 


//etkinlik – //sponsorluk

The Circle ve Binat İletişim & Danışmanlık’ın ortaklığında, VitrA’nın ana sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Mimarlık Festivali’nin MUBI iş birliğinde hayata geçirilen Sinema Kuşağı haberi, 2020 yılında Etkinlik-Sponsorluk kategorisinde en çok dikkat çeken haber oldu.


//söyleşi

Kadir Has Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Deneysel Mimarlık dersi kapsamında yürütülen, plastik geri dönüşümü üzerine çalışmalar yapılan RubLab projesi hakkında, dersin yürütücüleri Amina Rezoug, Atıl Aggündüz ve derse katılan öğrencilerden Yiğithan Akçay ile yapılan söyleşi, bi_özet’te 2020’nin en çok okunan söyleşisi oldu.

 


2020 Özel: #Evdeyiz

Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele ettiğimiz zor günlerde kültür ve sanattan destek almak isteyen bi_özet okurları için hazırladığımız #Evdeyiz serisinin 2020’de en çok okunan bölümü, Reading Architecture ekibinden Deniz Güner ve Özlem Erdoğlu Erkarslan’ın dergi seçkisi oldu.