(ORKA Banyo)’dan ESNEK Kullanım ve SONSUZ Kombinasyon Avantajı!

Banyolar, geleneksel dekorasyonun kalıplaşmış trendlerinden en çok nasibini alan bölümleri. Yaşam alanlarının diğer bölümlerinden farklı olarak alışılagelmiş şekilde kapalı, saklı dolaplar ardına saklanan banyolar, dinamizmi ve yenilikçi yapısı ile dikkat çeken ORKA Banyo öncülüğünde “yenilenme ve tasarıma odaklanma” sürecine giriyor. Banyo mobilyaları sektöründe bir ilki gerçekleştirerek tasarımcı işbirliğine giden marka, Sezgin Aksu imzalı Boxes ile sınırsız kombinasyonun verdiği özgürlüğü banyolara taşıyor.

Bugünün banyosunu hayal ettik ve esnek bir yapı tasarladık

Milano’daki ofisi Aksu/Suardi ile başarılı tasarımlara imza atan tasarımcı Sezgin Aksu, ORKA Banyo için tasarladığı “Boxes” koleksiyonunu “Bugünün banyosunu hayal ettik, artık görmek istemediğimiz kapalı ve saklı banyolardan farklı olarak esnek bir yapı tasarladık. Tasarım aşamasında artık daha özgür banyoları görmek istediğimizi düşündüm. Boxes koleksiyonunda aklıma ilk gelen şey geometrik formlar, daireler ve karelerdi. Geometrik formlar daha esnek bir kullanıma ve sonsuz kombinasyona izin veriyor ve kullanıcıya özgürlük sağlıyor. Boxes, kişinin hayal ettiği banyoyu yaratmasına imkan veren, kare, daire ve dikdörtgen gibi farklı formlardan oluşan minimalist bir sistem” şeklinde anlatıyor.

Banyodan oturma odasına sınır olmaksızın yerleşen Boxes koleksiyonu…

Özgür ve yenilikçi olarak tanımlanan Boxes koleksiyonundaki ürünlerin farklı boyutları yatay ve dikey yönde büyük esneklik sağlıyor. Tasarımcı Sezgin Aksu, kullanıcı isteğine göre şekillenen ve tasarlanan kutuların yaşam alanlarının tamamına uyum sağlayacak şekilde de kullanılabildiğinin altını çiziyor. Aksu, “Duvara monte bir depolama elemanı, bağımsız bir büfe, hatta makyaj masası bile olabilecek esneklikte bir ürün grubu tasarladık. Minimalist formu ile Boxes, banyodan oturma odasına sınır olmaksızın yerleşecektir” şeklinde koleksiyonun özgür yapısını açıklıyor. MDF üzeri ahşap kaplama materyalden oluşan tasarımın tezgahı suya dayanıklı marin kontra üzerine ahşap kaplama olarak üretiliyor. Tamamen el ustalığı kaplama ile tamamlanan tasarımın kapaklarında ise cam, lake, ahşap seçenekleri arasından seçim yapılabiliyor.

Teknolojiyi tasarımla buluşturan lider Türk markası

Banyo mobilyası sektöründe geliştirdiği kaliteli, tasarım odaklı, çevreci ve fonksiyonel ürünlerle 28 yılı geride bırakan ORKA Banyo, üretim faaliyetlerini gerçekleştirdiği Düzce’deki 22.000 m2 fabrikasında 240 kişiyi aşan istihdamı, güçlü ihracat yapılanması ile alanında sektör lideri olarak hizmet veriyor. Yıllık ortalama 540 bin modül banyo mobilyası üretimi gerçekleştiren ORKA Banyo, Türkiye’de 81 ilde 450’den fazla satış noktası ile tüketicisiyle buluşuyor. Dünya standartlarında kalitede esnek kullanım alanlarına sahip özgün tasarımlarıyla ORKA, aynı zamanda uluslararası pazarda başta Avrupa olmak üzere 71 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Daha esnek ve hızlı üretim yapabilmek için sistem, makine, hat, bina ve insan kaynağı yatırımlarına devam eden ORKA Banyo, Düzce’deki üretim tesisinin kapasitesini %30 oranında artırıyor. Yeni lojistik deposu ve makine yatırımlarını 2020’de faaliyete geçirecek olan marka, artan kapasitesinin getirmiş olduğu üretim avantajını ihracat getirisine dönüştürmeyi ve ihracatta %45 oranında büyümeyi hedefliyor. Türkiye’de banyo mobilyaları alanında birçok ilke imza atan ve yenilikçi yaklaşımları ile dünya pazarlarında ve farklı coğrafyalarda da büyüyen marka, aynı zamanda “ORKA Plus” çatısı altında armatür ve aksesuar gibi banyo tasarımına dair bütün ürün gruplarını koleksiyonunda bulunduruyor.