MİMARLIĞA MERHABA’da (Betonart) ve (Arredamento Mimarlık) Aboneliği KAZANANLAR Belli Oldu!

Çizim: Deniz Yıldırım

Binat İletişim & Danışmanlık tarafından VitrA’nın desteğiyle düzenlenen ve mimarlık, iç mimarlık ve diğer ilgili tasarım disiplinlerinde eğitimine yeni başlayan öğrencileri seminerler, sunumlar, atölye çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler aracılığıyla başta basılı ve dijital mimari yayınlar olmak üzere yaz okulları, atölye çalışmaları, öğrenci buluşmaları gibi enformel çalışmalarla tanıştırmayı amaçlayan Mimarlığa Merhaba, 2019 güz döneminde 3 üniversiteye konuk oldu. Bugüne kadar 17 farklı üniversitede gerçekleşen etkinliğin sonunda yapılan bir çekilişle öğrencilere Arredamento Mimarlık ve Betonart dergileri hediye ediliyor. 3 etkinliğin ardından bu dönemin kazanan isimleri de belirlendi. 

Dönemin ilk etkinliği 23 Eylül’de Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Polatoğlu, Bölüm Başkan Yardımcıları Yard. Doç. Dr. Gökçe Tuna Taygun ve Doç. Dr. Ceylan İrem Gençer’in ev sahipliğiyle gerçekleşti. Etkinlik, Prof. Dr. Çiğdem Polatoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Mimarlığa Merhaba projesinin koordinatörlerinden Neslihan İmamoğlu’nun mimarlıkta enformel eğitim çalışmalarından örnekler sunduğu konuşma ile başladı. Ardından Ömer Selçuk Baz, öğrencilik hayatından profesyonel hayatına, eskizlerden inşa edilmiş yapılara öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Dönemin ikinci Mimarlığa Merhaba etkinliği 22 Ekim’de yeni açılan ve bu yıl ilk öğrencilerini alan İstanbul Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde gerçekleşti. İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Zeynep Yazıcıoğlu Halu’nun açılış konuşması ve Neslihan İmamoğlu’nun mimarlık eğitimindeki enformel çalışmalardan örnekler verdiği kısa sunumun ardından, ŞANALarc’tan Merve Dokumacı, HEY! Hayal Edilebilir Tasarım Kılavuzu’nu (Imaginable Guidelines) anlatan bir sunum yaptı. Ardından, Alexis Sanal, Merve Dokumacı (ŞANALarc), Zeynep Yazıcıoğlu Halu, Seda Kulak, Kübra Bıyuk (İstanbul Üniversitesi) yürütücülüğündeki HEY! Hayal Edilebilir Tasarım Kılavuzu ile öğrenciler kent ve kamusal alan üzerine tartışma, fikir üretme, düşünme imkânı buldu.

Dönemin son etkinliği ise Beykent Üniversitesi’nde, Beykent Üniversitesi Mimarlık Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleşti. 8 Kasım’da düzenlenen etkinlikte, açılış sunumlarının ardından Alexis Sanal ve Merve Dokumacı yürütücülüğünde HEY! Hayal Edilebilir Tasarım Kılavuzu atölyesi gerçekleştirildi.

Tüm etkinliklerin ardından katılımcılara, VitrA defteri, Arredamento Mimarlık ve Betonart dergilerini içeren Arredamento Mimarlık bez çantası hediye edildi ve ve öğrenciler dergi aboneliği çekilişine kazanma şansı elde etti. 2019 güz dönemi etkinliklerinde paylaşılan karekod üzerinden kayıt olarak çekilişe katılan ve kazanan isimler belli oldu.

Betonart’a 1 yıllık abonelik kazananlar:

  • 23.09.2019 | YTÜ
    Ayşe Canan Çalışkan
  • 22.10.2019 | İstanbul Üniversitesi
    Cansu Gözel
  • 08.11.2019 | Beykent Üniversitesi
    Ensar Korkmaz

Arredamento Mimarlık’a 1 yıllık abonelik kazananlar:

  • 23.09.2019 | YTÜ
    Betül Kurt
  • 22.10.2019 | İstanbul Üniversitesi
    Neşel Öztürk
  • 08.11.2019 | Beykent Üniversitesi
    Sevda Altuntop

Mimarlığa Merhaba’nın programını web sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz:

mimarligamerhaba.com
Twitter: @mimarlikmerhaba
Facebook: Mimarlığa Merhaba
Instagram: mimarligamerhaba
#mimarligamerhaba


Mimarlığa Merhaba
“Mimarlığa Merhaba” mimarlık ve iç mimarlık eğitimine yeni başlayan öğrenciler için özel olarak hazırlanan, öğrencileri başta mimarlık alanındaki iki önemli dergi BETONART ve Arredamento Mimarlık olmak üzere dijital ve basılı yayınlarla tanıştırmayı amaçlayan sunum, seminer, sempozyum gibi etkinlikler ile desteklenen bir Binat İletişim&Danışmanlık projesidir. Ekim 2018’den itibaren VitrA işbirliği ile yürütülmektedir.