(Signify)’ın YENİ Akıllı Aydınlatma Direği BRIGHTSITES

Günümüzde dijital altyapı, bir kentin ekonomik canlılığı ve yaşam kalitesi açısından yollar, köprüler ve su boruları gibi unsurlardan oluşan fiziksel altyapı ile eşit derecede önemlidir. Buna rağmen bir kentin dijital omurgasının çoğu bileşeni, günümüzün (ve yarının) modern bağlantı gereksinimlerini karşılamak için yetersizdir. Aydınlatmada dünya liderlerinden olan Signify’ın (Euronext: LIGHT) yeni BrightSites akıllı direğiyse, “hepsi bir arada” bir çözüm sunuyor. Bir yandan kentsel çevrenin bütünlüğünü korurken, diğer yandan çok çeşitli “Nesnelerin İnterneti” uygulamalarıyla da her zaman açık bağlantı, kamera ve çevresel sensörlerin yanı sıra, kontrol edilebilir, yüksek kaliteli ve enerji tasarruflu LED aydınlatma sunuyor.  

BrightSites, Signify’ın müşterilerine sunduğu yeni hizmetler kapsamında geliştirdiği aydınlatma altyapısındaki inovatif stratejinin bir kanıtı niteliğinde. Bu yenilikçi strateji ile Signify, aydınlatmada Nesnelerin İnterneti alanındaki liderliğinin de altını çiziyor. Yeni BrightSites Nesnelerin İnterneti direkleri, Signify ve Ericsson’un iş birliği kapsamıda, LED aydınlatma ve direğe yerleştirilmiş küçük hücreli baz istasyonlarından 4G LTE kablosuz bağlantısı sağlayan daha önceki akıllı direk teknolojisi üzerine inşa edildi.

Evrim: sokak lambasından akıllı direğe

Gelişkin Nesnelerin İnterneti özelliklerine sahip yeni direkler, sokak aydınlatmasının bir belediye hizmeti ve mali yük olmasından çıkarak, potansiyel olarak gelir kazandıran dinamik bir veri noktası, kablosuz bağlantı merkezi ve çevre monitörü haline geliyor. Altyapıları sayesinde telekomünikasyon ve hatta reklamcılık gibi yeni hizmetler sunarak belediyelere ek gelir olanağı da sağlıyor.

Signify’ın BrightSites faaliyetlerinin Genel Müdürü Musa Unmehop konuyla ilgili şunları söyledi: “Akıllı direğimizin dijital sensörlerini ve yerel bağlantı için güçlü WiFi gibi bağlantı özelliklerini önemli ölçüde geliştirdik. Gizli entegre antenler, çoklu taşıyıcılardan 4G ve 5G servisleri sunuyor. Bu sayede, geleceğin akıllı kenti vaadimizi yerine getiriyoruz: Mütevazı sokak lambasını akıllı kent hizmetleri sunan bir platforma dönüştürüyoruz. Yeni, şık tasarım yelpazesi ise bu direklerin her türlü kentsel estetiğe uyumlu olmasını sağlıyor.”

Signify Türkiye Genel Müdürü Eran Görgen ise konuyla ilgili açıklamasında: “Signify olarak, yeni hizmetlerimiz kapsamında geliştirdiğimiz ve aydınlatma sektörü içerisinde yer alan inovatif çözümlerimizden BrightSites akıllı direklerimizi müşterilerimize sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.  BrightSites akıllı direkleri sayesinde teknolojiyi doğal akışında kullanarak vatandaşlarımızın günlük yaşamlarına entegre ediyoruz. Diğer bir taraftan da kamusal alanları en son teknoloji ile dönüştürmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

BrightSites akıllı direklerinin sunduğu ek özelliklerden bazıları şunlar:

  • Hava kalitesi, gürültü ve olay tespiti de dahil olmak üzere güncel çevre izlemesi sağlayan ve kentsel alanlarda genel yaşanabilirliği artıracak kararları desteklemek amacıyla veri toplama sensörleri olması.
  • Trafik akışını iyileştirmek, bakım kararlarını şekillendirmek ve gerektiğinde acil durum ekiplerinin harekete geçmesini sağlamak için yol koşullarını gözlemleyen kameraların olması.
  • Bağırma, araç alarmları, cam kırma ve hatta silah sesleri gibi, antisosyal davranışlarla ilişkili seslerle tetiklenen, gelişmiş örüntü tanıma özellikli akıllı mikrofonlar. Bu tip durumlar sonrasında otomatik olarak aydınlatmayı güçlendirir, sesleri kaydeder ve acil durum servislerini uyarırlar.
  • Önemli acil durum mesajları geçmenin yanı sıra, gelir sağlayıcı, hedefli reklam panoları gibi de kullanılan ekranlar.

BrightSites akıllı direk serisi dünya çapında satıştadır.