ARREDAMENTO MİMARLIK Yeni Yılın İlk Sayısıyla Raflarda!

Ocak sayısı ile raflarda yerini alan Arredamento Mimarlık’ın yeni dosya konusu: “Biyoloji ve Mimarlık”.

Dosya başlığı; kendine özgü terminolojileri, yaşam alanlarına farklı bakış açılarını, farklı ölçekteki ekolojileri, farklı türlerin kullanıcısı olduğu mimarlıkları, hem mimari hem biyolojik deneyleri, yaparak öğrenmeyi, insanın ve türlerin şehirle olan ilişkisini, yeni teorik bakış açılarını ve laboratuvar önlükleri ile çalışan tasarımcıları çatısı altında barındırıyor. Farklı uluslararası arkaplanlardan gelen ve farklı ölçeklerdeki teorik ve pratik üretimlerinde biyolojik ilişkileri kendine odak alan özgün akademisyenlerin ve tasarımcıların biraraya geldiği ve mimarlığa yönelik geliştirdikleri ekoloji, biyoloji ve biyoteknoloji odaklı duruşlarını okuyucu ile paylaştıkları dosya, İdil Yücel İnal’ın konuk editörlüğünde hazırlandı; Marcos Cruz, Enise Burcu Derinboğaz, Öykü Arda, Barry Wark ve Gizem Gümüşkaya’nın katkılarını içeriyor.

Arredamento 327. sayısında, Granadalı mimarlık stüdyosu Fresneda & Zamora Arquitectura, Hintli mimar Sameep Padora’nın Mumbai merkezli mimarlık ofisi sP+a ile İsviçreli mimarlık stüdyosu Stendardo Menningen Architectes’in güncel üretiminden bir seçkiye yer veriyor. İlk kez Londra dışına çıkan Victoria & Albert Müzesi’nin, İskoçya’nın Dundee kentinde hizmete açılan Kengo Kuma & Associates imzalı yeni yapısının incelendiği sayıda Belçikalı mimar Gregory Nijs’in yürütücülüğündeki Klaarchitectuur’un kendi ofis mekanı için 16. yüzyıldan kalma bir şapelde hayata geçirdiği dönüşüm projesi de tanıtılıyor.

Ocak sayısında Pelin Tan, Filistinli iki kardeş Elias ve Yousef Anastas’ın yürütücülüğünde Beytüllahim’de faaliyet gösteren AAU Anastas’ın yerel mimarlık pratiğini geleneksel zanaat ağı ve güncel küresel mimarlık pratiği ile birleştiren üretimini değerlendiriyor. Nazmiye Öztürk’ün metni ise Venturi’nin ünlü kitabı Complexity and Contradiction in Architecture’ın kavramlar dizgesi ve kavram oluşturma yaklaşımlarını irdeliyor.

Binat İletişim ve Danışmanlık bünyesinde yayınlanan Arredamento Mimarlık’ın 327. sayısı, başta D&R, İnkılap, Nezih, Remzi, Dost, Turan gibi kitabevleri olmak üzere CarrefourSA, Migros, Macro gibi zincir mağazalar ve büyük şehirlerin işlek yerlerindeki satış noktalarından edinilebilir.

Arredamento Mimarlık’a [abonelik.binatdanismanlik.com] adresinden abone olabilirsiniz. Derginin 2017-2018 yıllarına ait sayılarına ise, App Store ya da Google Play üzerinden Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.