(Işıklar Yapı Ürünleri) BÜYÜMEYE Devam Ediyor…

Işıklar İnşaat Malzemeleri A.Ş. Yönetim Kurulu; klinker pres, taban ve kaplama tuğla ürünlerine ve Ekoklinker 4.0 ürünlerine giderek artan talebi karşılayabilmek için, atıl duran tuğla tünel fırınlarından birine gerekli tadil ve otomasyon yatırımlarını yaparak, Haziran ayında devreye almak için yatırımlara başlama kararı aldı. 

95 kişilik ilave istihdam yaratılacak bu yatırımın üretim kapasitesini ikiye katlaması ve karlılığa da olumlu etki yapması hedefleniyor.

Ekoklinker Nedir?

“Ekoklinker kendinden yalıtımlı, kil esaslı, farklı yoğunluklarda üretilen ve ilave yalıtıma gerek duyulmayan  yeni nesil duvar sistemleridir.”

İçerisinde mineral yün (Knauf Inslulation) bulundurarak, ısı ve ses yalıtımında büyük ölçüde avantaj sağlar. Ekoklinker ürünü, Işıklar Yapı Ürünleri’nin iki yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkmıştır. Özel fırınlarda yüksek derecede pişirilen klinker tuğlanın iç kısmına mineral yün yerleştirilerek üretilmektedir. Mineral yün ile sağlanan yalıtım performansını bina ömrü boyunca dış hava şartlarından ve yangınlardan korur. Son yıllarda meydana gelen bina ve cephe yangınlarından ötürü Avrupa’da oldukça fazla tercih edilmeye başlayan duvar tiplerindendir. Ekoklinker mükemmel dayanıklılığı sayesinde yapılarda sağlam ve koruyucu duvarlar oluşturmaktadır. Ayrıca geleneksel duvar tiplerine göre çok daha ince olması sebebiyle daha geniş mekanların yaratılmasına imkan sunmaktadır.

Ekoklinker 4.0, Çatı Cephe Dergisi’nden “Yılın Duvar Sistemi” ödülünü almıştır.