(Sarıyer Belediyesi) BOĞAZİÇİ KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ Tamamlandı…

Performans mekânları, eğitim, kültür ve sanat merkezleri yapılarında uzmanlaşmış kültürel mimari ofis Desmus’un danışmanlığını yürüttüğü, Sarıyer Belediyesi’nin son projesi olan Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi tamamlandı.

Sarıyer Belediyesi tarafından çalışmalarına başlanan ve yeşil bina Breem sertifikalı modeline uygun olarak inşa edilen Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi, kapılarını 28 Ocak Cuma günü açacak. Tiyatro, konferans, özel oturumlar ve konserlere ev sahipliği yapacak olan Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi, 636 kişilik kapasitesi, geniş sahnesi, kulisleri, prova odaları, ses ve simültane tercüme sistemleri engelli bireylerin erişim ve kullanımına uygun alt yapısı ve canlı performanslardaki güçlü ses frekanslarını izleyicilere hissettirecek sahne bütünlüğüyle birbirinden özel etkinliklerle sanatseverleri bir araya getirecek.

Desmus Kurucusu George Andreou’nun liderliğindeki ekiple bitirilen kültür ve sanat merkeziyle ilgili Andreou, “Öncelikle Desmus olarak Sarıyer Belediyesi tarafından bölgeye kazandırılan Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi projesinde iş ortağı olmaktan büyük mutluluk duyduk. Bölgenin en dikkat çekici mimarilerinden biri olacağına inandığımız Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi, görselliğinin yanı sıra akustik çözümleri, ses ve aydınlatması, salonlarda kullanılan üstün teknoloji ekipmanları ve izleyicilerin konforlu bir ortamda bulunması için tasarlanmış detaylarıyla da eminim fark yaratacak. Kültürel Mimari konusundaki deneyimimizle çözüm odaklı bir tasarımı hayata geçirmek için gayret sarf ettik. Umuyorum ki;  Sarıyer Halkının yanı sıra İstanbullu birçok sanatsever de Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek sanatsal aktiviteleri çok daha büyük bir keyifle izleyecek” diyerek proje hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.