(Bilsart) Ocak 2018 Sergi Programı: Murat Germen & Begüm Yamanlar

Bilsar’ın, sanatçılara video işlerini sergilemek için yeni bir alan yaratmak ve sanatseverleri bir araya getirmek amacıyla açtığı Bilsart’ın Ocak ayı sergi programı açıklandı.


MURAT GERMEN
YENİ YETENEK | EMERGİNG TALENT
10 Ocak – 20 Ocak 2018

Bilsart, Murat Germen’in “Yeni Yetenek | Emerging Talent” isimli sergisine 10 Ocak – 20 Ocak 2018 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Sergi, ismini Murat Germen’ in Aralık 2017 tarihli video işinden alıyor. Sanatçı, kentleşme ve mutenalaştırmanın etkileri, katılımcı vatandaşlık ve kent hakları, yerel kültürlerin belgesel sürdürülebilirliği, insanın doğada neden olduğu tahribat gibi konuları işliyor. Germen, kültürel-mimari mirasın ve belleğin sürdürülebilirliği konusunda belge-kurgu üretmeyi bir çeşit aktivizm ve direniş biçimi olarak ifade ediyor. Bunu yaparken sıradanlıktan kaynaklanan aşinalığı kırmayı ve ortaya çıkan görselliğin beklenmedik bir algıya zemin yaratmasını amaçlıyor.

Sanatçı Murat Germen, sergide yer alan “Yeni Yetenek | Emerging Talent” isimli video çalışmasında; sanatın üretici, yönetici ve tüketici rollerinin dinamiklerine dikkat çekerek, sanatın sistem içindeki farklı varoluş hallerini ele alıyor.


BEGÜM YAMANLAR
TOPRAK | TERRİTORY
24 Ocak – 03 Şubat 2018

Bilsart, Begüm Yamanlar’ın “Toprak | Territory” isimli sergisine 24 Ocak – 03 Şubat tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Sergi, ismini Begüm Yamanların video işinden alıyor. Sanatçının siyah beyaz fotoğraflardan oluşan video çalışması, izleyicinin bakış açısı ve zaman algısıyla oynayarak insandan doğaya yönelen sahip olma ve dönüştürme arzusuna odaklanıyor.

Begüm Yamanlar’ın videosu, videonun kitap haline dönüştürüldüğü sanatçı kitabıyla beraber izleyicisiyle buluşacak.

24 Ocak’ta açılacak olan sergide; sanatçı Begüm Yamanlar, Yağmur Yıldırım ile birlikte Bilsart’ta “Sanatçı Konuşmaları ll” adı altında karşılıklı konuşacaklar.


BİLSART:
Bilsar, yıllardır güncel sanat alanında destek verdiği projelere bir yenisini ekliyor. Sanatçılara video işlerini sergilemek için yeni bir alan yaratmak ve sanatseverleri bir araya getirmek amacıyla, ofis binasının garajını kâr amacı gütmeyen ve video sanatına odaklanan bir sanat mekânına dönüştürüyor. Ocak 2018 itibariyle video sanatının güncel örneklerini, 15 günde bir değişen bir programla sunacak olan Bilsart, yine bu alana odaklanan bir kütüphaneyi de kullanıma açacak.

Bu dinamik sergi programı dâhilinde koleksiyoner seçkilerine, küratöryel projelere, workshop ve panellere yer verecek olan Bilsart, aynı zamanda sanatçı, küratör ve koleksiyoner konuşmalarına da ev sahipliği yapıyor olacak.

Bilsart’ın kâr amacı gütmeyen bu sanat mekânının ajandasında yer alan bir diğer önemli etkinlik ise genç sanatçılara görünürlük sağlayabilmek adına her sene yapacağı açık çağrılar.

Sergi programları ve etkinliklerimizden haberdar olmak:
www.instagram.com/bilsartistanbul
www.facebook.com/bilsartistanbul
bilsart@bilsar.com
www.bilsart.com

Bilsart
Evliya Çelebi Mah, Kıblelizade Sk.
No:5/A 34430 Beyoğlu/İstanbul
Salı – Cumartesi
10.00 – 18.00

Bilsart | Bir Bilsar Kuruluşudur