[Kitap]: Akışta: İnternet Çağında Sanat

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), Sanat kategorisinde Akışta: İnternet Çağında Sanat adlı kitabı yayımladı. Karlsruhe’deki Sanat ve Medya Teknolojisi Merkezi’nde Estetik, Sanat Tarihi ve Medya Kuramı profesörü ve 2005’ten bu yana NYU Sanat ve Bilim Fakültesi’nde ordinaryüs profesör olan Boris Groys’un kaleme aldığı ve çevirisini Ebru Kılıç’ın yaptığı kitap raflardaki yerini aldı.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), Sanat kategorisindeki yeni kitabını Akışta: İnternet Çağında Sanat’ı satışa sundu. Karlsruhe’deki Sanat ve Medya Teknolojisi Merkezi’nde Estetik, Sanat Tarihi ve Medya Kuramı Profesörü ve NYU Sanat ve Bilim Fakültesi’nde ordinaryüs Profesör olan Boris Groys’un kaleme aldığı kitabın çevirisini Ebru Kılıç yaptı.

Ünlü sanat kuramcısı Boris Groys, Akışta adlı kitabında “herkesin sanatçı her şeyin sanat” olabileceğini öne süren 20. yüzyıl sanat anlayışının “doğrudan gerçekçilik” dediği tavra yol açtığını söylüyor: Nesneler değil, pratikler üretmek. Bu zamana direnmeye çalışmayan, şimdinin akışına kapılıp gitmeye razı yeni sanat, nesneleri muhafaza ederek zamanı dondurma ilkesine bağlı müze kurumuyla açıkça çelişiyor. Müzelerse yok olmak, hatta azalmak şöyle dursun, daha da güçlü ve yaygın bir şekilde sanat dünyasındaki egemenliğini sürdürüyor.

Groys bu çelişkiyi ve yarattığı gerilimleri, Rus avangardından kavramsal sanata, İlya Kabakov’un enstalasyonlarından Google ve WikiLeaks gibi günümüzün tartışılması gereken taze fenomenlerine kadar birçok konuya uğrayarak ele alıyor.

Akışta: İnternet Çağında Sanat
Yazar: Boris Groys
Çevirmen: Ebru Kılıç
Fiyat (KDV Dâhil): 16 TL
ISBN: 978-605-9389-68-6
Barkod: 9786059389686
Ürün Sırası: 140
Ana Kategori: Sanat
Ebat: 13,5 x 20 cm
Sayfa Sayısı: 171
Kapak Türü: Karton Kapak

 


Koç Üniversitesi Yayınları
Koç Üniversitesi’nin “mükemmellik merkezi” olma hedefinin barındırdığı öncülük arzusunu benimseyen Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yayımladığı kitapları, kendi alanlarının en ileri bilgisini sunacak başlıklar arasından seçiyor.

KÜY kitapları; radikal demokrasi yaklaşımını, çağdaş sanat dünyasının sorunlarını, mülkiyetsiz yapıp yapamayacağımızı, hayvanlarla insanların ortaklaşa yaşadığı bir toplumun temel ilkelerini, uygarlık dediğimiz şey yıkılırsa sıfırdan nasıl başlayabileceğimizi, küresel ısınmanın arz dengesini, toplumsal adaletin nasıl kurulması gerektiğini, genç olma takıntımızın sonuçlarını, acının tarihini, insanlığı nasıl bir genetik geleceğin beklediğini sorguluyor. Her yıl artan başlık sayısıyla KÜY, hem akademik yayıncılığın, hem de entelektüel dünyamızın boşluklarını en etkili şekilde doldurmaya çalışıyor.

KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermekte kullanılıyor.

kup@ku.edu.trwww.kocuniversitypress.comwww.kocuniversitesiyayinlari.com