(BETONART)’ın Louis Kahn ÖZEL SAYISI, Atilla Yücel Konuk Editörlüğünde Çıktı!

BETONART, Atilla Yücel’in konuk editörlüğündeki 54. sayısını Louis Kahn’a ayırıyor.

Konuk editör Atilla Yücel’in “Öğrencileri, eski yardımcıları, Kahn ile tanışıklığı bulunan birçok önemli isim mimarilerinde ve söylemlerinde Kahn etkilerini duyurdu; açık veya örtük olarak. Robert Venturi, Moshe Safdie, Mario Botta, Nader Ardalan, Charles Correa, Balkrishna Doshi bunlar arasında. Bu etkiler bugünün önemli tasarımcılarına, Steven Holl ve Peter Zumthor’a kadar uzanmakta. Louis Kahn söylemi ve mimarisi, Rönesans ustaları ve Aydınlanma dönemi rasyonalistlerinden sonra yirminci yüzyılda Le Corbusier ile birlikte mimarlık kuramcılarının da en çok başvurdukları kaynaklar arasında” sözleriyle anlattığı Louis Kahn, 54. sayıda yurtiçi ve yurtdışından mimar ve akademisyenler tarafından ele alınıyor.

BETONART’ın Louis Kahn özel sayısında, yolları bu ünlü mimarla kesişmiş isimler Roy Vollmer, Cengiz Yetken ve Doruk Pamir deneyimlerini aktarırken Rajnish Wattas Hindistan’da Le Corbusier ve Louis Kahn’ın izlerini sürüyor. Sait Ali Köknar, Burak Altınışık ve Tayfun Gürkaş, Kahn projeleri ve hakkında yazılan metinlerin yanısıra kendisiyle karşılaşanların Türkiye’de yarattığı etkileri konu ediyor. Funda Uz ise arketipler, geometri, ışık ve düzen gibi başlıklar aracılığıyla Kahn’ın mimarlığının zamansızlığı ve izlerine değiniyor. Aydan Balamir ve Semra Uygur, Kahn’ın Dakka’daki meclis ve hastane yapıları üzerine izlenimlerini aktarırken Deniz Güner, ünlü mimarı inşa edilememiş yapıları açısından ele alarak mimarlık tarihi yazımı ile günümüzün görselleştirme teknolojisini ilişkilendiriyor.

BETONART’ın 54. sayısına Beşiktaş’ta Kırmızı Kedi Kitabevi, Kadıköy’de 6:45 Dükkan ile İmge Kitabevi ve Robinson Crusoe 389 Kitabevi’nden ulaşılabilir. www.rob389.com ve www.betonart.com.tr adreslerinden eski ve yeni sayıları satın alabilir, www.betonart.com.tr adresinden BETONART’a abone olabilirsiniz.