(Bosch Termoteknik)’e ISO 10002 sertifikası!

Bosch Termoteknik Müşteri İletişim Merkezi, belgelendirmesi TÜV Austria Turk tarafından yapılan ISO 10002 sertifikasını almaya hak kazandı.

Müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalarına hız veren Bosch Termoteknik Müşteri İletişim Merkezi; müşteri talep, memnuniyet ve şikayetlerinin yönetiminde uluslararası bir standart olan ISO 10002 belgesini almaya hak kazandı.

Müşteri şikayetlerini markanın gelişimi ve sunduğu hizmetlerin iyileşmesi adına bir fırsat olarak gören Bosch Termoteknik Müşteri İletişim Merkezi bu şikayetlerin yönetiminin en doğru şekilde yapıldığını uluslararası ölçekte tescillemiş oldu. Telefon, web, sosyal medya elektronik posta, canlı destek ve görüntülü görüşme gibi birçok kanaldan gelen müşteri talep ve şikayetlerinin otomatik olarak tek bir platformda toplayan Bosch Termoteknik kullandığı Bosch Focus platform ile iklimlendirme sektöründe birlik olma özelliği taşıyor. Her bir müşteri talebinin farklı bir numara ile sisteme kaydedildiği platform ile müşteriye özel çözümler sunarak, süreç sonunda otomatik olarak müşteri memnuniyetini ölçüyor.

Müşteri odaklı hizmet anlayışının önemini vurgulayan Bosch Termoteknik Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Zafer Polat “Bosch Termoteknik olarak müşterilerimizin beklentilerini analiz edip tüm iş modellerimizi bu yaklaşıma göre kurguluyoruz. Verdiğimiz hizmetin kalitesini artırarak tüm müşterilerimizin birer marka elçisi olmasını hedefliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktık ve bu sertifikayı almaya hak kazandık’’, şeklinde açıklama yaparak sertifikayı TÜV Austuria Turk Genel Müdür’ü Yankı Ünal’dan teslim aldı.


Bosch Termoteknik:
Bosch Termoteknik, enerji verimli ısıtma sistemleri ile sıcak su çözümlerinde Avrupa’nın lider tedarikçisidir. 2016 yılında yaklaşık 14.300 çalışan ile 3,3 milyar avroluk (Yüzde 68’i Almanya dışında) ciro gerçekleştirmiştir. Bosch Termoteknik, birçok güçlü uluslararası ve yerel markaya sahip olup; Avrupa, Amerika ve Asya ülkelerinde çeşitlendirilmiş ürün gamıyla üretim yapmaktadır.

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden biridir. Dünya genelinde yaklaşık 390.000 çalışana sahiptir (31 Aralık 2016 itibarıyla). Şirket ön rakamlarına göre, 2016 yılında 73,1 milyar Avro’luk bir satış gerçekleştirdi. Faaliyetleri dört sektöre ayrılmaktadır: Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojileri. Dünyanın önde gelen IoT şirketi olarak Bosch; akıllı evler, akıllı şehirler, ağa bağlı mobilite ve endüstri için yenilikçi çözümler sunmaktadır. Şirket; sensör teknolojisi, yazılım ve hizmet alanlarındaki tecrübesi ve kendi IoT bulutunu kullanarak müşterilerine; ağa bağlı, farklı alanları bir arada bulunduran ve tek bir kaynaktan elde edilen çözümler sunabiliyor. Bosch Grubu’nun stratejik amacı; inovatif ve heyecan uyandıran ürün ve hizmetleriyle ağa bağlı bir yaşam ve yaşam kalitesini dünya genelinde geliştiren yaratıcı çözümler sunmak. Kısacası Bosch, “Yaşam için Teknoloji” sunuyor.

Şirket, “Hassas Makine ve Elektrik Mühendisliği Atölyesi” olarak 1886 yılında Robert Bosch (1861-1942) tarafından Stuttgart’ta kurulmuştur. Robert Bosch GmbH’nin özel sahiplik yapısı, şirketin uzun vadede planlama yapmasını ve geleceğini koruma üzere önemli yatırımları yapmasını mümkün kılarak Bosch Group’un girişimci özgürlüğünü garanti eder. Robert Bosch GmbH’nin yüzde doksan iki hissesi, bir vakıf olan Robert Bosch Stiftung GmbH’ye aittir. Oy haklarının büyük bir çoğunluğu, bir endüstriyel tröst olan Robert Bosch Industrietreuhand KG’de bulunmaktadır. Girişimci sahiplik görevleri, tröst tarafından yürütülmektedir. Geri kalan hisseler Bosch ailesine ve Robert Bosch GmbH’ye aittir.