[söyleşi]: “Projelerdeki payımızı artırmayı hedefliyoruz.”

Hülya Tandoğar ve Ilgın Yeşim Eldeş

Genmar A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürü Hülya Tandoğar ile Yapı Fuarı’ndaki stand tasarımlarını ve aldıkları Altın Mıknatıs 1.lik ödülünü konuştuk.

Firmanızın sektördeki konumu hakkında bilgi verir misiniz? Sektörde sizi farklı kılan özellikleriniz nedir?

Genmar A.Ş. 2000 yılında Gentaş Şirketler Grubu tarafından üretilen tüm ürünlerin, başta İstanbul olmak üzere bütün Marmara Bölgesinde tanıtım, pazarlama ve satışını yapmak amacıyla kurulmuştur.  Aynı zamanda sektörün ihtiyaç duyduğu çeşitli ürünlerin de Türkiye distribütörlüğünü üstlenmiştir.

Yurtdışından ithal ettiği akrilik malzemenin satış, pazarlama, proje ve taahhüt işlerini de kendi bünyesinde oluşturduğu ekip ve üretici bayileri ile sürdürmekte olup, akrilik piyasasında çok yeni olmasına rağmen HANEX markası ile de akriliğin aranılan bir ürün haline gelmesini sağlamıştır.

Yeni projeleriniz ve hedefleriniz neler? Yapı Fuarı’nda hangi ürün ve yeniliklerinizi sunuyorsunuz?

Bu fuarda inşaat sektörüne yönelik ürünlerimizden; g-ext dış cephe kompakt kaplama ürünümüz; mutfak, banyo tezgahlarında kullanılan HANEX marka akrilik ürünümüz ile ürün yelpazemize yeni katılan I top care marka porselen zemin, cephe kaplaması ve tezgah olarak da kullanılan ürünlerimizi sergiliyoruz.

Yeni ürünümüzden bahsedersek: I top care; porselen tezgah, duvar ve yer kaplaması olarak kullanılabilen bir ürün. Yanmayan ve çizilmeyen bir ürün. Porselen segmentinde bir ürün olduğu için de çok doğal ve modern bir görünüme sahip, tek parça, 1.50 x 3.20 ebatlarında plakalar halinde olduğu için de tercih sebebi.

Genmar A.Ş. olarak yeni ürünümüz ile projelerdeki payımızı artırmayı hedefliyoruz.

Yapı Fuarı’na kaç yıldır katılıyorsunuz? Sizce fuarlar yapı sektörü için ne önem taşıyor? Bugünlerde düzenlenen fuarların önceki yıllara kıyasla farkları neler?

Yapı Fuarına en az 8 yıldır katılıyoruz. Fuarların sektöre katkısı büyük. Geçtiğimiz yıllarla kıyasladığımızda, bu yıl yabancı ülkelerden gelen katılımcı sayısında azalma görüyorum ama yine de biz fuardan memnunuz. Başarılı bir fuar geçirdiğimizi düşünüyoruz.

Genmar olarak 40. Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul’da Altın Mıknatıs 1.lik ödülünü aldınız? Bu standı kim tasarladı ve tasarlarken sizin ondan beklentiniz neydi?

Standımız Redpin Designworks’den Ozan Önal tasarladı. Gentaş Grup bünyesinde olan firmamız Genmar A.Ş. yapımını üstlendi. Biz stand tasarımcımızdan öne çıkardığımız ürünlerin kullanıldığı ve dikkat çeken bir stand olmasını istedik: Standımızı ziyaret eden ziyaretçilerin uygulamaya sunduğumuz ürünlerimizi cephe kaplaması, mutfak, banyo vb. alanlarda kullanıldığında nasıl göründüğü ve nasıl uygulandığı yönünde fikirleri olsun istedik. Sonuçta böyle bir stand tasarlandı.

Bünyesinde bulunduğumuz Gentaş Grup  sektördeki devlerden biridir. Biz de kendimize yakışan bir stand olsun istedik. Bu standı da bu fuara özel tasarlattık. Standlarımızın geri dönüşümü mümkün olmadığı için genelde 2 yıl kullanıyoruz. Bu standı da yeni ürünlerimizi ekleyerek önümüzdeki fuarda da kullanabiliriz.