[söyleşi]: “Sektöre ait güncel konuları dinleme, tartışma fırsatı da buluyoruz”

Neslihan Şık ve Dürrin Süer

MartıD Mimarlık kurucularından Dürrin Süer ile mimarın fuara geliş nedenlerini ve fuar etkinliklerini konuştuk.

Bir mimar olarak Yapı Fuarı’nı ziyaret sebebiniz nedir? Yeni iş ilişkileri geliştirmenize ve yeni projelerinize katkısı oluyor mu?

İş ilişkileri geliştirmenin ötesinde öncelikle yenilikleri takip etmek için fuara geliyorum: Yeni bir ürün çıkmış mı ya da mevcut bir ürün geliştirilmiş mi gibi şeyleri merak ediyorum. Bunun yanı sıra bir de hafıza tazelemek iyi oluyor; hem kişiler arasında hem de firma ve ürünler arasında.

Neslihan Şık ve Dürrin Süer

Yapı Fuarı İstanbul hakkındaki görüşleriniz nasıl? Sizce fuarlar yapı sektörü için ne önem taşıyor?  Bu yılki fuarın önceki yıllara kıyasla farkları neler?

İstanbul fuarı elbette hem katılımcı açısından hem de ziyaretçiler açısından büyük bir çeşitlilik sunuyor. Sanıyorum bu sene fuar kapsamında çok daha zengin ve çeşitli bir etkinlik programı da yapılmış. Böylece sadece malzeme alanında son ürün odaklı değil, sektöre ait güncel konuları dinleme, tartışma fırsatı da buluyoruz, bu çok iyi oluyor. Örneğin bugün Ward Massa’nın “Atık” üzerine bir konuşması vardı, atık malzeme ile üretilmiş yeni bir malzemenin tanıtımını ilgi çekici buldum. Cuma günü “El yapımı mimarlık” başlıklı bir sunum olacak, onu da merak ediyorum. Sadece endüstriyel, teknolojik ürünler değil bu tür yeni arayışların, bizim ülkemizde belki de henüz çok öne çıkmamış arayışların gündeme getirilmesi açısından önemsiyorum bu konuşmaları.