(İzocam), KALİBEL İÇ CEPHE YALITIM UYGULAMALARI ile tasarruf ve konfor sunuyor…

İzocam Kalibel İç Cephe Yalıtım Uygulamaları,  ısı yalıtımı ile enerji tasarrufu sağlarken, komşu dairelerden gelen gürültüleri önlüyor ve yangın güvenliğinde etkili rol oynuyor. 

Yalıtım uygulamaları yalnızca dış cephede değil, içeriden uygulanarak da yüksek verim sağlıyor. Kimi durumlarda içeriden yalıtım yapılması özellikle de enerji verimliliği, gürültü kontrolü ve yangın güvenliği için ayrıca önem taşıyor. Isı yalıtımının enerji verimliliğine katkısı dikkat çekici boyutlara ulaşırken aile ve ülke ekonomisine de büyük faydası bulunuyor. Bir binanın bütününde dış cepheye uygulanacak doğru kalınlıkta yalıtım ile doğalgaz faturalarında %60 tasarrufa ulaşılırken içeriden yapılabilecek yalıtım uygulamaları ile de doğal gaz faturalarını yine %60 oranında düşürebilmek mümkün olabiliyor. İçeriden yapılabilecek bu uygulama, doğru yalıtım malzemesi seçimiyle aynı zamanda ses yalıtımı ve yangın güvenliğinde de etkin sonuç veriyor.

“Duvarların içten giydirilmesi” şeklinde uygulanan Kalibel, ısı ve ses yalıtımı gerekli olan beton veya tuğla dış duvarların iç yüzünde, iç bölme duvarlarda ve komşu duvarlarda kullanılabiliyor. Bir yüzü alçı levha kaplı taşyünü ya da camyünü levhadan oluşan, arada alüminyum folyo bulunan kompozit bir ürün olan Kalibel, ayrıca merdiven ve asansör boşluklarına bitişik duvarlarda, ahşap karkas yapıların iç giydirilmesinde uygulanabiliyor. Konutlar, oteller, ticari yapılar, sanayi ve okullar gibi geniş bir uygulama alanı bulunuyor. Yanmaz yalıtım malzemeleri olan camyünü ve taşyünü hem ısı hem de ses yalıtımı özellikleri ile ısıtılmayan ya da farklı sıcaklıklarda korunan hacimler arasında enerji korunumu sağladığı gibi, hacimler arası ses geçişini de azaltarak gürültü kontrolüne katkıda da bulunuyor. İzocam Kalibel, yangına güvenli içten ısı ve ses yalıtım uygulamaları ile konfora erişimde hızlı ve pratik çözüm sunmaktadır.