(Kale Mantolama) ile ISI, YANGIN VE SES YALITIMI tek sistemde…

Kalekim’in geliştirdiği ısı yalıtımı sistemi “Kale Mantolama” ile tüketiciler, konforlu bir yaşam standardına kavuştuğu gibi, doğalgaz ve elektrik faturalarında yüzde 50’ye varan oranlarda tasarruf elde ediyor. “Kale Mantolama” aynı zamanda yangın güvenliğinin hayati önem taşıdığı ve gürültü kirliliğine maruz kalan binalarda da ideal bir yalıtım sistemi kuruyor.

“Kale Mantolama” sisteminde sunulan Kale Taşyünü, mükemmel yangın dayanımı ve üstün bir yapı malzemesi olmasının yanı sıra ses yalıtımı sağlayan bir malzeme olarak öne çıkıyor. Standartlara göre yanmaz yapı malzemesi kategorisinde yer alan Kale Taşyünü, yangın ve yüksek ısı dayanımıyla, yapı malzemelerinde en yüksek yangına dayanıklılık kategorisi olan A1 sınıfı olarak tanımlanıyor. Günümüzde insan sağlığı üzerinde fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıklara neden olan gürültü kirliliği de, Kale Taşyünü’nün kısa ve birbirine giren elyaflı dokusuyla ortaya çıkan ses emicilik ve akustik özelliği ile engelleniyor.


Kalekim Hakkında:

Kalekim A.Ş., yapı kimyasalları alanında üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye’de birinci, Avrupa’da ise 5’inci şirket konumundadır. İstanbul (2), Isparta, Mersin, Yozgat, Erzurum ve Mardin tesislerinde üretimini sürdüren Kalekim, Türkiye’nin öncü kuruluşlarından biridir. Kurulduğu 1973’ten bu yana seramik yapıştırıcısından su yalıtım çözümlerine, ısı yalıtımından boyaya, endüstriyel zemin çözümlerinden derz dolgu malzemelerine kadar geniş yelpazede üretim yapan Kalekim, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda öncülüğünü sürdürmektedir.