[Proje] : Çayyolu Güven Sağlık Kampüsü

Proje Adı:

ÇAYYOLU GÜVEN SAĞLIK KAMPÜSÜ

ASMA BAHÇELER

ANKARA, 2013

Mimari: VEN MİMARLIK/ GÜL GÜVEN

Peyzaj: PROMİM PROJE/ SELAMİ DEMİRALP

İşveren: GÜVEN HASTANESİ

 

Çayyolu semti Ankara’nın hızla büyüyen yeni yerleşim alanı olma yolunda. Başkentin “sağlıkta güven” sloganıyla en eski özel hastanelerinden biri olan Güven hastanesi 40. yılını ilave yeni bir merkezle karşılama kararı alır ve Keypark’ ı konumlanmak üzere seçer;
Bizim için yeni bir mimarlık serüVENi başlar.
İç mimari tasarımda; kurum kimliği, Keypark’ ın net duruşu ve kurgusuyla bağdaştırılarak, iç mekana yansıtılmıştır. Kampüste klinik ve geriatri merkezi yer alır. Kapalı alan kullanımı 15.000 m²dir. Alanda klinik, geriatri, acil servis ve çocuk bölümlerinden olmak üzere dört ayrı giriş vardır. Giriş holleri, yapının geneline yansıtılan ortak mimari dilin yanında, kendi fonksiyonlarının getirdiği yüzleri de yansıtır. Çocuk girişi neşeli, geriatri girişi dingin ve huzurlu, klinik güvenli, acil ise kararlı duruşu ile farklı atmosferdedirler.
Klinik; poliklinik odaları, üç ayrı ameliyathane, sterilizasyon bölümü, gözlem odaları ve servis alanlarını içerir. Acil ve görüntüleme merkezi de klinik gibi zemin kat kotunda yer alır ve birbirlerine kontrollü geçişi olan bir holle bağlanırlar. Poliklinikler, uzmanlık gruplarına göre gruplanmış ve her grup için ayrı geniş bekleme alanları etrafında konumlanmıştır. Klinik aynı zamanda kapsamlı bir fizyoterapi merkezini de içerir. Avlu ile birlikte yaşayan kafe alanı ise açık ve kapalı alanda servis vermektedir. Bahçede özel tasarlanmış kübik cam kiosklar servis büfesi olarak kullanılırlar.Tıp merkezinin zemin kaplamaları, dolaşım alanlarında, baskı tekniği ile renklendirilmiş özel seramiklerdir, poliklinik ve müdahale odalarında ise pvcdir.
Geriatri merkezi 21 yatak, 16 odadan oluşan yaşlı bakım merkezi olarak tasarlanmıştır. Ortak alanlar ve oda içlerinde ev konforu sağlanmaya çalışılmıştır. Her odanın kendine ait mutfağı ve banyosu bulunmakla beraber zengin ortak kullanım alanları tasarlanmıştır. Geriatri merkezinde bir adet kullanım alanı genişletilmiş özel dairede bulunmaktadır.Zemin malzemesi olarak dolaşım alanlarında halı, oda içlerinde ahşap dokulu pvc, lobide ise marküteri doğal ahşap parke kullanılmıştır.
Tüm kampüste genelde duvarlarda tekstil tabanlı duvar kağıdı kullanılmıştır. Asansörün yer aldığı duvarlarda ve lobilerde ahşap kaplamalar yer alır. Tüm ıslak hacimlerde zemin ve duvarda seramik kullanılmıştır. Lobi, görüntüleme merkezi ve geriatri binalarında asma tavanlar mekanın tasarım diliyle birlikte ayrı ayrı değerlendirilmiş ve şekillenmiştir. Islak hacim ve servis mekanlarında ise alçıpan tavan ve modüler metal asma tavan birlikte kullanılmıştır. MR ve tomografide pvc gergi tavanlar için özel grafik çalışmalar yapılmıştır.
Sirkülasyon: Seranit[seramik]

Mekanik: Berker [akıllı ev sistemleri]

Bitirme İşleri:

  • Asma Tavan: Aspen
  • PVC Zemin Kaplamaları: Tarkett
  • Kompakt Laminant Parkeleri: Gentaş

Islak Hacim: Kale [seramik ve vitrifiye],

Mobilya ve Aksesuar: Interface [Halı]

proje_karti_53