Solvent Bazlı Kaplamalar Tarih Oluyor

Özel kimyasal maddeler konusunda dünya lideri Clariant, döşeme ve dışmekan uygulamalarında hava şartlarına ve çizilmeye karşı sınıfının en yüksek dayanıklılığına ve yüzey etkilerine sahip su bazlı kaplama elde etmeye yönelik adımlarına bir yenisini ekliyor.

Clariant su bazlı ahşap kaplamalarda sürdürülebilirlik ve mükemmel performansın bir arada olabileceğine dikkat çekiyor.

  • UV stabilizör bozulmalarına yenilenebilir bazlı cila katkıları
  • Olumsuz hava şartları ve çizilmeye karşı artan direnç
  • En yüksek seviyede dayanıklılık sayesinde sürdürülebilir su bazlı kaplama

New Orleans şehrinde düzenlenen Su Bazlı Boya Sempozyumu 2016’ya katılan Clariant olağanüstü performansla daha fazla doğallık ve sürdürülebilirliğin bir araya geldiği yenilikçi su bazlı ışık stabilizörleri ve yenilenebilir bazlı cila katkılarını katılımcılara anlattı. Clariant’ın en yeni kaplama katkıları su bazlı kaplamaların performans özelliklerini sıradan çözümlere kıyasla çok daha fazla iyileştirirken, boya ve kaplama üreticileri için solvent bazlı sitemlerin yerini alabilecek bir seçenek olarak ön plana çıkıyor.

Clariant’ın ürettiği Hostavin® Su Bazlı Dispersiyonlar istenmeyen hava koşullarının ahşap kaplamalar üzerindeki renk değişikliği, parlaklık kaybı ve çatlak oluşumu ve kabarma gibi olumsuz etkileri gidermeye yardımcı olan UV stabilite performansında kritik bir artış sağlıyor. Hostavin® suda dağılan ışık stabilizörleri konusunda patentli en yüksek aktif içeriğe sahip. Bu sayede bir yılı aşkın bir raf ömrü sağlanıyor. Ekolojik ve toksik güvenliğiyle öne çıkan Hostavin® kullanıcı dostu sürdürülebilir profiliyle öne çıkıyor, ürünü ihtiyaç halinde kolayca karıştırılarak kullanıma hazır hale getirmek mümkün.

Clariant’ın ürettiği yüzde 100 yenilenebilir mikronize Ceridust® cila ise yumuşaklık hissi veren benzersiz yapısıyla çizilmeye karşı dayanıklı yüzeye sahip su bazlı ahşap kaplamaları mümkün kılıyor. Bu kaplamalarda, yalnızca yenilenebilir gıda dışı bitkilerden elde edilen hammaddeler kullanılıyor Ceridust 8090 TP işlenmemiş ahşap ferahlığının yanında dayanıklı ve pürüzsüz bir yüzey yaratıyor. Mikronize polimer sürtünme katsayısını yükseltirken su bazlı formüllerde çok yüksek çizilme direnciyle pürüzsüzlüğü birleştiriyor.İnce öğütülmüş Ceridust 8091 TP olağanüstü pürüzsüzlük ve çizilme direnci sağlıyor. Su bazlı ahşap kaplamalarda sıradan, yenilenebilir olmayan cilalara çok yakın matlık sağlayarak üreticilerin yüksek kaliteye sahip daha sürdürülebilir kaplamalar geliştirebilmesini sağlıyor.

Clariant Kaplama Biriminden Sorumlu Teknik Pazarlama Müdürü Dr. Mouhcine Kanouni: “Hostavin ışık stabilizörlerimiz ve Ceridust mikronize cilalarımızı sürdürülebilir su bazlı kaplamalara getirdiği yeni nesil yüksek performansla solvent bazlı kaplamaların yerini almaya hazır. Yeni katkılar sayesinde kaplama üreticileri pürüzsüz yüzey, çizilmeye ve hava şartlarına karşı dayanıklılık ve yüksek matlık sağlayan çevre dostu ürünler ortaya koymalarını mümkün kılacaktır”.

Daha fazla bilgi için: www.clariant.com1457685348_Su_Bazl___Kaplamalar


 

Clariant Hakkında

Dünyanın önde gelen özel kimyasal maddeler üreticisi Clariant, İsviçre’nin Basel kenti yakınlarındaki Muttenz’de yer almaktadır. 2015 yılsonu itibariyle 17 bin 213 kişiye istihdam sağlayan Clariant, 2015 mali yılında, devam eden faaliyetlerinden 5.807 milyar CHF satış kaydetmiştir. Şirket raporları Bakım Kimyasalları, Kataliz & Enerji, Doğal Kaynaklar Plastik & Kaplama olarak dört ana faaliyet alanından oluşmaktadır. Clariant’ın kurumsal stratejisi ise beş ana noktadan oluşmaktadır: karlılığı artırmak, portföyünü yeniden konumlandırmak, sürdürülebilirlik politikası ile değer katmak, AR&GE ve inovasyon çalışmalarına teşvik etmek, büyümeyi kuvvetlendirmek.