[Proje] : Derindere Filo Kiralama Ofisi

Proje Adı: DERİNDERE FİLO KİRALAMA OFİSİ

KAĞITHANE/ İSTANBUL, 2013

Mimari: TeamFores / SERTER KARATABAN, CEYHUN AKIN, MURAT ÖZBAY, CEYDA ATICI

İşveren: DERİNDERE FİLO KİRALAMA 

Projeyi özel kılan ve akıllı yapan en önemli faktör, daha az alanda çalışma alanlarını çözümleyip, sosyal alanlara daha fazla yer sunma imkânı vermesi, bunu yaparken çalışan motivasyonunu üst seviyede tutarak, verimliliği arttırması olmuştur. Tasarım, günümüz çalışanının değişen çalışma alışkanlıklarına akılcı ve sade çözümler sunmaktadır. Mekânların çok fonksiyonlu olarak kullanılabilmesi, bu ölçekte bir proje için ihtiyaç duyulan alanı azaltmış, farklı fonksiyonlara da yer açabilmeye imkân vermiştir.

Sosyal donatıların kurgulanmasındaki başarı, aynı ofiste çalışan fakat birbirini tanımayan insanların kaynaşarak, doğru bir etkileşim sayesinde verimliliğini arttırmasında da açıkça kendini belli etmektedir.

Teknolojiden de üst düzeyde faydalanılan ofiste, otomasyon sistemleri sayesinde mekanik koşullar ve aydınlatma kişi sayısı ve kullanım senaryosuna göre çalıştırılmakta ve gereksiz enerji tüketiminin önüne geçilmektedir. Enerjinin dengeli kullanımı, gereksiz cihazları çalıştırmanın önüne geçtiğinden mekâna akustik konfor olarak da yansımaktadır. Böylece zaten jeotermal enerji ile iklimlendirilen bir binada bulunan ofis tasarımında, enerji sürdürülebilirliği desteklenmiştir.

Projede kullanılan tüm mobilyalar, Derindere firmasının 16 yıllık tecrübesini göz önüne alarak, firmanın büyüme potansiyeli, mevcut ve öngörülen ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanmıştır. 8 aylık ciddi bir Ar-Ge çalışmasının sonucunda eğitsellik ve sosyal sorumluluk yönü de göz ardı edilmeden tasarlanan mobilyalar, kullanıcıyı mekâna ya da masaya bağlı olmaktan kurtarıp, özgür ve tümel mekânı sahiplenici bir ofis ortamı yaratmaktadır. Mobilyaların kullanımı kişiyi hareket etmeye yöneltmekte, böylece durağan ve rutin bir çalışma ortamının önüne geçilmektedir. Çalışma masalarından toplantı oturmalarına, yazıcı ünitelerinden hareketli kesonlara, çöp ayrıştırma birimlerinden dosya depolama sistemlerine varıncaya kadar her şey bu proje için özel olarak tasarlanmış ve hayata geçirilmiştir.

Sosyal hayata katkının başka bir parçası olarak dua odaları sayılabilir. Dua odaları tüm dinleri kucaklayıcı birer meditasyon odası gibi düşünülmüştür.

 

Kaba Yapı:

  • Tavan: Tür Group

Aydınlatma: Kreon[yönetim ofisi ve çalışma alanı], Tepta Aydınlatma[çalışma alanı], Kundalini[resepsiyon],

Bitirme İşleri:

  • Zemin: Unigen, Efesus Stone, Tek Duvar

Islak Hacim: VitrA [vitrifiye]

Mobilya ve Aksesuar: TekArt [çalışma alanı ve yönetim ofisi], Derin Design [çalışma alanı ve yönetim ofisi], Molteni [çalışma alanı],  Molteni [resepsiyon masası ve koltukları]

Proje_karti_6