(Anna Laudel – Bodrum)’da Yeni Sergi: “KarmaComa”

Ece Haskan, Beyond the death, 2022, Anna Laudel

Anna Laudel Bodrum, Ayça Okay’ın küratörlüğünü üstlendiği “KarmaComa” adlı sergiyi, 29 Temmuz – 3 Eylül 2023 tarihleri arasında ZAİ Yaşam’da sanatseverlerle buluşturacak. 


“KarmaComa”
Sergi

Sanatçılar: Cem A., Serdar Acar, Ece Ağırtmış, Ateş Alpar, Ronit Baranga, Kerem Ozan Bayraktar, Isabella Chydenius, Ebru Döşekçi, Alicia Framis, Ece Haskan, Berka Beste Kopuz, Mert Ege Köse, Alican Leblebici, Adriana Ramić, Sally von Rosen, Hoda Tawakol, Koray Tokdemir, Metehan Törer, Nathalie Rey, Nevet Yitzhak
Küratör: Ayça Okay
Tarih: 29 Temmuz – 3 Eylül 2023
Yer: Anna Laudel, ZAİ Yaşam, Bodrum / Muğla


“KarmaComa” adlı sergi, televizyonda görmeye alışık olduğumuz gündüz kuşağı programlarına, yaz dönemi pembe dizilerine, kısacası melodramın hâkim olduğu duygu dolu her âna verdiği referanslarla dikkat çekiyor. Farklı teknikleri bir araya getiren sanatçıların eserlerini içeren kapsamlı seçkide; Cem A., Serdar Acar, Ece Ağırtmış, Ateş Alpar, Ronit Baranga, Kerem Ozan Bayraktar, Isabella Chydenius, Ebru Döşekçi, Alicia Framis, Ece Haskan, Berka Beste Kopuz, Mert Ege Köse, Alican Leblebici, Adriana Ramić, Sally von Rosen, Hoda Tawakol, Koray Tokdemir, Metehan Törer, Nathalie Rey ve Nevet Yitzhak’ın eserleri yer alıyor. Sergi, “melodram” kavramını araçsallaştırarak Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve kültürel durumu tüm karmaşıklığı ile anlatmak ve yeri geldiğinde eleştirmek için bir çıkış yolu ararken kurmaca bir noktaya işaret ediyor.

Ateş Alper, Shudder, Kuir Gece Hayatı Serisi, 2018

“KarmaComa”, güncel meselelere karşı tavrı Avangart tiyatro ve Bauhaus operaları ekolünden ilhamla anlatılıyor. Sergi; maskelerin, oyuncakların, sahne dekorlarının yanı sıra internet “meme”lerinin, hareketli imgelerden oluşan geleneksel dokumaların ve yapay zeka ile okunabilen görseller yaratan dijital teknolojilerin yer aldığı farklı tekniklerdeki kapsamlı bir seçkiyi araya getiriyor.

“KarmaComa”, insanmerkezcilik üzerinden ortaya çıkan ve kavramsal anlatıya odaklanan etkileyici bir seçkiyle yaşanan bunalımlardan kaçmak ve yaratıcı çözümler bulmak için sanatsal ifadeye odaklanıyor. Küratöryel felsefesini toplumsal meseleleri araştırmak, güncel durumun fotoğrafını çekmek ve bu sorunlara çözümler üretmek üzerine inşa eden Ayça Okay’ın Türkiye ve yurt dışından 20 sanatçının üretimlerini bir araya getirdiği sergi, ziyaretçilere melodram kültürünün görünmeyen yüzünü göstermeyi amaçlıyor.

Anna Laudel’in İstanbul, Düsseldorf ve Bodrum galerilerinde devam eden güncel sergi programı annalaudel.gallery web adresinden ve sosyal medya kanallarından takip edilebilir.