(VEKAM)’dan Paylaşım Hareketi: “Marka Kent İletişiminde Müzelerin Rolü: Ankara Örneği”

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (VEKAM) 2022 yılında desteklemeye başladığı  “Marka Kent İletişiminde Müzelerin Rolü: Ankara Örneği”* adlı proje kapsamında sosyal medyada paylaşım hareketi başlattı.

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Burcu Zeybek ve Doç. Dr. İlknur Doğu Öztürk’ün yaptığı “Marka Kent İletişiminde Müzelerin Rolü: Ankara Örneği” projesi, kent marka iletişiminde müzelerin rolünü ve kültürel mekânları daha erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında 18 – 24 Mayıs 2023 tarihleri arasında motto odaklı bir paylaşımla topluluk oluşturmayı hedefleyen ve müze ziyaretçilerinin deneyimlerini Instagram’da #ankaramüzeleri etiketi altında toplayan bir paylaşım hareketi başlatılacak. Dünyada birçok örneği olan bu paylaşım hareketindeki temel hedeflerden biri de sosyal ağ etkileşimlerini teşvik etmek ve müze ziyaretçileriyle ilgi çekici yollarla bağlantı kurmak.

Marka kent iletişiminde müzelerin rolününü belirlemek amacıyla başlanan paylaşım hareketine katılmak için, 18 – 24 Mayıs 2023 tarihleri arasında Ankara Müzeleri’ni ziyaret eden ziyaretçiler, Instagram hesaplarında #ankaramüzeleri’ni etiketleyerek dilediği fotoğrafı post olarak paylaşabilecek. Bu kapsamda o hafta içinde hesabını erişime açmış olan tüm ziyaretçilerin paylaşımları, deneyimleri ve görüşleri proje çerçevesinde analiz edilecek.

Instagram: www.instagram.com/ankara_muzeleri


* Kent Marka İletişiminde Müzelerin Rolü: Ankara Örneği projesi, Koç Üniversitesi VEKAM ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir.