[Kitap]: Bizans’tan Modern Döneme Ege’de Seramik

Joanita Vroom’un kaleme aldığı “Bizans’tan Modern Döneme Ege’de Seramik” kitabı, Yasemin Bağcı’nın çevirisiyle Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) çatısı altında okuyucularla buluşuyor.


“Bizans’tan Modern Döneme Ege’de Seramik”
7.-20. Yüzyıllar: Bir Giriş ve El Kitabı

Yazar: Joanita Vroom
Çeviri: Yasemin Bağcı
Yayınevi: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED)
Çıkış Tarihi: Ağustos 2019
Sayfa Sayısı: 
232
Boyut: 16,5 x 24 cm


Bizans’tan Modern Döneme Ege’de Seramik”, Akdeniz arkeolojisinin bilimsel açıdan az incelenmesine rağmen çok önemli bir parçası olan Orta Çağ ve sonrası Ege seramiği hakkında yazılmış ilk genel giriş ve el kitabıdır. Bu yayın müzelerde ve Ege Denizi civarında gerçekleştirilmiş arkeolojik çalışmalarda bulunmuş, Erken Bizans döneminden Erken Modern döneme tarihlenen en önemli Post-Klasik seramik tiplerini kapsamlı bir şekilde sunan bir referans kitabıdır.

Bu el kitabı temel bibliyografik referanslarla beraber yaklaşık 80 seramik türünün tanımlamasını, kronolojik sorunların son zamanlardaki bilimsel tartışmalarını ve teknik terimlerin sözlüğünü içerir. Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) bu yayını Türkçe’ye tercüme ederek Türkiye’deki arkeologlar, saha çalışanları, bilim insanları ve öğrencilere, ve ayrıca Bizans ve Osmanlı dönemi Doğu Akdeniz tarihiyle ilgilenen herkese daha erişilebilir kılmayı ummaktadır.

Ayrıntılı bilgi: www.anamed.ku.edu.tr/