“Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları”nın Üçüncüsüne And Akman ve Itır Akdoğan Konuk Oldu!

Kastamonu Entegre, Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın üçüncüsünde, “Doğal Olan Nedir?” başlıklı söyleşiye ev sahipliği yaptı. Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü Kurucu Ortağı And Akman ile yazar ve araştırmacı Itır Akdoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı oturumda, insanın doğa ile etkileşimi ve yaşam alanlarımızdaki doğallığın önemi hakkında bilgiler paylaşıldı.

Kastamonu Entegre, KEAS Konsept Stüdyo’da gerçekleştirdiği Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın üçüncü oturumunda Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü kurucu ortağı, mimar And Akman ile yazar ve araştırmacı Itır Akdoğan’ı konuk etti. Mimarların ve iç mimarların katılımıyla gerçekleşen söyleşide “Doğal olan nedir?” sorusu karşılıklı sohbet eşliğinde tartışıldı.

Doğal olanı tanımlamanın kolay olmadığını ve yaşam alanlarımızda kalabalıklara doğru gidildiğinde doğru kararlar alırken doğallıktan çıktığımızı vurgulayan And Akman, “İnsanlar doğal ortamından uzaklaştıkça, doğaya yabancılaşmaya da başlıyor. Bu nedenle insan şehirde yaşarken, asıl var olduğu doğadan kopmamalı. İyi yaşam halini doğal mimari üzerinden kurmak, çevre bilincini tabana yayarak ve yerine ait olma refleksiyle oluşur”dedi.

İyi yaşam halini doğal mimari üzerinden kurmak, çevre bilincini tabana yayarak ve yerine ait olma refleksiyle oluşur.

Doğal olanı sosyal açıdan değerlendiren Itır Akdoğan ise şunları söyledi: “Doğayı ve doğalı sevmekle, doğal ortam şartlarında yaşamayı istemek ayrı konular. Şehirdeki konfor alanımıza alıştıktan sonra, doğanın kendi döngüsünde, ona ayak uydurarak yaşamak çok da kolay değil. Bu nedenle doğadan ve onun şartlarından kopmadan yaşamak çok önemli.”

Doğayı ve doğalı sevmekle, doğal ortam şartlarında yaşamayı istemek ayrı konular.

Karşılıklı sohbet eşliğinde geçen buluşmada, mimaride kullanılan malzemenin doğal olmasının da insan psikolojisi ve sağlığı üzerinde etkili olduğunu belirten And Akman, aynı görünen malzemelerin, insan sağlığı açısından incelendiğinde, tamamen farklı içeriklere sahip olabildiğine dikkat çekti. Görüntü kadar içeriğin de son derece önemli olduğunu söyleyen Akman, malzeme üretiminde kullanılan ham maddelerin doğal olması gerektiğine vurgu yaptı. Doğal malzemenin herkes için ulaşılabilir olmasının önemli olduğunun altını çizen Itır Akdoğan ise, yaşam alanının bir değer olduğunu, bu değeri artırmanın ya da azaltmanın bizim elimizde olduğunu ekledi.

Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları, mimarları, iç mimarları ve sektör profesyonellerini yıl sonuna kadar farklı temalarda bir araya getirmeye devam edecek.       


Kastamonu Entegre
Yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olarak Kastamonu’da üretime başlayan şirket, Türkiye’nin sanayileşme yolunda atılmış cesur adımlarından biri olarak, ağaç bazlı panel sektöründe yarım asırdır kesintisiz üretim yapmaktadır. Yurt içinde Kastamonu, Gebze, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana olmak üzere 6 lokasyonda üretim tesisi olan Kastamonu Entegre; sektöründe yurt dışına yatırım yapan ilk firma olarak Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya, İtalya ve Türkiye yatırımları ile 6 ülkede üretim yapan global bir markaya dönüşmüştür. ABD’de ise odun yongası tedarik ve lojistik süreçlerini yürüttüğü bir şirketi vardır. Kastamonu Entegre, 20 yılı aşkın süredir devam eden yurt dışı yatırımlarıyla ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük yedinci şirketi olmuş, Avrupa’da ilk dört üretici arasına girmiştir. Ana ürün grupları olan MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli ürünlerinin her birinde dünyanın en büyük 4 üreticisinden biridir. Dünya laminat parke üretiminin %6’sını tek başına üretmektedir. %30 pazar payı ile Türkiye’nin sektör lideri olan Kastamonu Entegre; aynı zamanda Çin’den Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada’ya altı kıtada 100 ülkeye yaptığı ihracatla her yıl açık ara sektör birincisidir. Cironun %60’ı yurtdışındaki tesislerden ve ihracattan elde edilmektedir. www.kastamonuentegre.com.tr/ | info@keas.com.tr