Dünyanın 150 ülkesinde faaliyet gösteren GROHE’nin, Türkiye’nin de dahil olduğu Orta Doğu & Kuzey Afrika bölgesinden sorumlu GROHE MENA ekibi mimarlık buluşmalarına yeni bir soluk getirmek amacıyla bir süredir “GROHE Journey” isimli bir etkinlik dizisi gerçekleştiriyor. Bölgedeki ekiplerle bağlantı kurup müşterilerle ve iş ortaklarıyla yüz yüze görüşerek onların karşılaştıkları zorlukları, önlerine çıkan fırsatları ve başarılarını daha iyi anlamayı amaçlayan bir platform olma hedefiyle yola çıkan projenin Kapadokya ayağı “GROHE Journey Cappadocia Edition” 26-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Kapadokya’da düzenlendi.
GROHE MENA ve GROHE Türkiye ekibinin yanı sıra Türkiye’den mimar, iç mimar, tasarımcılar ve sektörel basının dahil olduğu 50 kişilik grup, iki gün süren etkinlik boyunca Kapadokya’yı deneyimleme fırsatı buldu.

26 Mayıs’ta Nevşehir Yunak Otel’de düzenlenen kokteyl ile başlayan gezi Perili Ozanlar Vadisi’nde gerçekleşen etkinlik ile devam etti.
GROHE temsilcilerinden; Türkiye & Azerbaycan Bölge Lideri Serhat Sabaz ve Türkiye & Azerbaycan Kurumsal Müşteriler Müdürü Eda Çıdamal Erdoğmuş‘un karşılama konuşmalarının ardından gece cam ve çömlek yapım atölyesinden ateş gösterisine çeşitli sürprizlerle sürdü.
Evrencan Gündüz’ün yer aldığı sahne performansının ardından etkinliğin ilk günü sona erdi.
Etkinliğin ikinci günü ise balon turu ile başladı. Balon turunun ardından Kızılçukur Vadisi rehberler eşliğinde gezildi.
MENA ve LIXIL Emena’ya Bağlı Türkiye & Azerbaycan Bölge Lideri Serhat Sabaz, her etkinliği, o bölgeyi daha iyi tanımak için etkili bir araç olarak gördüklerini belirtiyor. Suidi Arabistan, Cidde’de düzenledikleri ilk geziye katılan iş ortaklarının motivasyon ve deneyiminin Kapadokya’dakilerden çok farklı olduğunu aktaran Sabaz, bu etkinliklerin bölgeler arasındaki farkları daha iyi anlamak ve böylece o bölgenin ihtiyaçlarına en uygun ürün ve çözümlerle cevap vermek için etkili olduğunu vurguluyor.


Ürünlerin ve teknolojinin başarının yalnızca bir bölümünü oluşturduğunu, çalışanların ise tüm bunların gerçekleşmesinde önemli bir rol oynadığını belirten Sabaz’a göre “Journey” etkinlikleri çalışanlarla sahada buluşmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Üst üste iki kez “Great Place to Work” (Çalışmak için Mükemmel Yer) seçilen GROHE bu tür etkinliklerinin çalışan motivasyonundaki pozitif etkisine dikkat çekiyor.
Potansiyel müşteri ve satış istatistiklerinin, bilgi taleplerinin ötesinde tüm paydaşlarımızla uzun vadeli ilişkiler kuruyoruz.

Daha önce farklı ülkelerde gerçekleşen “GROHE Journey”in Kapadokya versiyonu, küresel bir şirket olan GROHE için Türkiye pazarının önemini yansıtan bir rol üstleniyor. Son 2 yıl içinde MENA bölgesinde en hızlı büyüyen pazarlardan biri olarak dikkat çeken Türkiye’nin bu başarısını Sabaz, doğru yatırımlara ve paydaşlarla kurulan ilişkilere bağlıyor.

Pazarlamanın ötesinde; deneyim, eğlence ve keşif amacı taşıyan “Grohe Journey” etkinliklerinin etkilerini “Potansiyel müşteri ve satış istatistiklerinin, bilgi taleplerinin ötesinde tüm paydaşlarımızla uzun vadeli ilişkiler kuruyoruz. Dolayısıyla harika hatıralar ve pozitif deneyimler yaratmaya odaklanan bu deneyimsel etkinlikler yerel bağlantıları olan küresel bir marka konumuna ulaşmamıza da yardım ediyor,” diyerek aktaran Sabaz, iş ortaklarından, danışmanlardan, tasarımcılardan ve müşterilerden alınan geri bildirimlerin hepsinin olumlu olmasının bu seri kapsamında daha fazla etkinlik hayata geçirmek konusunda markaya ilham verdiğini ekliyor.

Son zamanlarda sanatçılar Emre Yusufi ve Kezban Arca Batıbeki ile yapılan iş birlikleriyle sanata da destek veren GROHE; Türkiye’deki yaratıcı topluluklarla daha yakından çalışmayı, markanın tasarım ve inovasyon anlayışı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Sanatçı Kezban Arca Batıbeki’nin Cue Art Space organizasyonu ve GROHE sponsorluğunda gerçekleşen “PULP FICTION 3” sergisi ile ilgili bi-özet haberini şuradan okuyabilirsiniz:
(GROHE) ve Kezban Arca Batıbeki’den Sanata ve Eğitime Destek!