(CAMMA) Perşembe Konuşmaları Arkeolog Profesör Ian Hodder’i Ağırlayacak!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı (CAMMA) ve Kültür Politikaları ve Yönetim Araştırmaları Merkezi (KPY) tarafından düzenlenen CAMMA Perşembe Konuşmaları, 2 Haziran Perşembe günü Çatalhöyük arkeoloji kazıları eski başkanı ve arkeolojide post-süreçsel teorinin öncüsü Profesör Ian Hodder’i ağırlayacak.


CAMMA Perşembe Konuşmaları:
“Kültürel Miras İçin Politika Oluşturmak: Çatalhöyük Örneği”

Konuşmacı: Ian Hodder
Tarih: 2 Haziran Perşembe
Saat: 18.30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, santralistanbul Kampüsü, E3-101
Katılım: Ücretsiz, Kayıt Gerekli
Dil: İngilizce


“Kültürel Miras İçin Politika Oluşturmak: Çatalhöyük Örneği” başlığı ile Kültür Politikası Yıllık 2022 kapsamında gerçekleşecek konuşmada Prof. Hodder, 1993’ten 2018’e kadar yönettiği Çatalhöyük Kazıları’nda deneyimlediği sayısız kültürel miras yönetim girişimini dinleyicilerle paylaşacak.

Yerel, bölgesel, ulusal ve küresel çıkarlar arasında gerilimlerin yaşandığı farklı kültürel miras yönetim girişimleri çerçevesinden, mirası evrensel bir değer olarak öne süren kültür politikalarının neden yerel kültürel kaygıları dikkate alması gerektiği tartışılacak.

2 Haziran Perşembe günü saat 18.30’da, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde ücretsiz gerçekleşecek konuşmaya katılmak için buradan kayıt yapılabilir.