Cumartesi (Aura)sı’nın Konuğu BELKIS ULUOĞLU

AURA İstanbul, 28 Aralık tarihli Cumartesi Aurası konferansında, ACT Hava Yolları’nın desteğiyle, “Tasarım Düşüncesi ve Araştırmaları” başlıklı konuşması ile Prof. Dr. Belkıs Uluoğlu’nu ağırlıyor.


Tasarım Düşüncesi ve Araştırmaları
Tarih: 28 Aralık 2019, Cumartesi 15:00
Yer: AURA İstanbul


Tasarım Düşüncesine Retrospektif Bir Bakış

Tasarım düşüncesinin tarihçesi bize insanın düşleme ve yaratma dünyasına ait ipuçları sunuyor. Bu buluşmada, ilk çağlardaki “bir mikrokozmik düzen kurmak”tan, seri üretimin etkilerine; yaratıcılık çalışmalarından tasarım kuramı literatürüne; tasarım bilimi yaklaşımından günümüz tartışmalarına; bir tasarım düşüncesi retrospektifi sunulmaya çalışılacak.

Katılım ücretsiz, kontenjan sınırlıdır.  Kayıt için tıklayınız.


Prof. Dr. Belkıs Uluoğlu:
Belkıs Uluoğlu İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyesi, Prof. (1983-). İ.T.Ü.’den Mimar olarak mezun oldu (1980). U.C.Berkeley’den M.Arch. derecesini aldı (1982) ve İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi’nde doktorasını tamamladı (1990). Carnegie-Mellon University’de misafir öğretim elemanı (1987-88) ve daha sonra bir NSF projesi kapsamında araştırmacı olarak bulundu (1990-91). Tasarım Kuramı, Mimarlık Kuramı, Mimarlık Epistemolojisi alanlarında ders, yayın ve araştırmaları bulunmaktadır. Tasarım Stüdyosu yürütmekte ve Tasarım ve Mimarlık Kuramı dersleri vermektedir.

Cumartesi Aurası:
Cumartesi Aurası, AURA İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi’nin sertifika programı dahilinde, herkese açık olarak düzenlenen disiplinler arası nitelikteki konferans dizisidir. Mimarlık, şehircilik, sanat, teknoloji, felsefe dallarında tartışma, buluşma ve farkındalık ortamı oluşturmayı hedefler.