CONNECT FOR CREATIVITY Projesinin 2. Konferansı “YARATICI KATALİZÖR” Kayseri’de…

British Council tarafından yürütülen, Türkiye’den ATÖLYE ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan’dan Bios ve Sırbistan’dan Nova Iskra iç birliğiyle düzenlenen Connect for Creativity projesinin ikinci uluslararası konferansı Kayseri’de düzenleniyor. “Yaratıcı Katalizör: Yaratıcı endüstrilerin geliştirilmesinde üniversitelere düşen rol” başlığıyla 5-6 Aralık 2019 tarihlerinde, Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek konferans, yaratıcı endüstriler ve üniversiteler arasındaki iş birliklerinin geliştirilmesini hedefliyor. Sınırlı sayıda katılımcının seyahat ve konaklama giderlerinin karşılanacağı konferansa başvurular 27 Ekim tarihine kadar Connect for Creativity internet sitesinden yapılabiliyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Türkiye-AB Kültürlerarası Diyalog programı kapsamında, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Connect for Creativity, 18 aylık bir proje olarak devam ediyor. Proje ile kültürel etkileşim ve iletişimin güçlendirilmesi ile toplumların birbirini daha iyi tanıması ve anlaması hedefleniyor. Proje partnerlerinden Abdullah Gül Üniversitesi ise bu hedef doğrultusunda, akademisyenler, sanatçılar, yaratıcı ve kültür endüstrileri profesyonelleri ve politika yapıcılarını bir araya getireceği bir iç birliği geliştirme konferansı düzenliyor.

Connect for Creativity kapsamında, yaratıcı endüstri ve üniversite iç birliklerini artırma hedefiyle düzenlenen konferans, “Yaratıcı Katalizör: Yaratıcı endüstrilerin geliştirilmesinde üniversitelere düşen rol” başlığıyla 5-6 Aralık 2019 tarihlerinde, Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

British Council tarafından yürütülen, Türkiye’den ATÖLYE ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan’dan Bios ve Sırbistan’dan Nova Iskra ortaklığıyla düzenlenen projenin ikinci uluslararası konferansında; yaratıcılığa, kültürlerarası yetkinliklere ve eğitimin geleceğini şekillendirmede üniversiteler ile yaratıcı endüstriler arasındaki iç birliklerinin oynayabileceği role odaklanılacak. Yaratıcılığın ve kültürler arası yetkinliğin, neden geleceğin en önemli on becerisi arasında gösterildiğinin tartışılacağı konferansta aynı zamanda, “Yüksek eğitimin yaratıcı ekonomide oynadığı rol ve sunduğu katkı nedir?”, “Yaratıcı endüstriler, geleceğin eğitiminin tasarımında ve geliştirilmesinde nasıl aktif bir rol oynayabilir?” gibi soruların cevapları aranacak.

Sınırlı sayıda katılımcının seyahat ve konaklama masrafları karşılanıyor.

Konferans, herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek. Katılmak isteyen kişilerin kayıt yaptırması gereklidir. Açık çağrı ile seçilecek sınırlı sayıda katılımcının seyahat ve konaklama giderleri ise proje kapsamında karşılanacaktır. Harcırah giderleri katılımcılara ait olacaktır. Açık çağrıya, 27 Ekim Pazar günü saat 23:59’e kadar connectforcreativity.eu internet sitesinden başvuru yapılabilir.

*Konferans boyunca, Türkçe-İngilizce simultane çeviri yapılacaktır. “Follow the Speaker” oturumları İngilizce gerçekleşecektir ve atölye çalışmalarının dili katılımcı durumuna göre belirlenecektir.