(Geberit): “Doğa alarmda. Bir damlaya bile ihtiyacımız var!

İklim değişikliği dünyamızı tehdit eden en önemli sorunların başında geliyor. Milyonlarca insan temiz “su”ya erişemiyor, kuraklık ve vahşi sulama yöntemlerinin kullanılması nedeniyle dünyada olduğu gibi Türkiye’nin sulak alanları bir bir kuruyor. Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin verilerine göre; Türkiye son 40 yılda sulak alanlarının yüzde 50’sini kaybetti. Bu farkındalıkla dünyanın en sürdürülebilir 100 şirketi arasında yer alan Geberit, gelecek nesillere daha iyi bir yaşam sunmak için “Su Gelecektir” demeye devam ediyor. Çift kademeli deşarj sistemine sahip rezervuarları sayesinde 1998 yılından beri tüm dünyada 25,300 milyon m³, 2017 yılında ise tüm dünyada 2,650 milyon m³ su tasarrufu yapılmasını sağlayan Geberit, suya olan bağlılığını kanıtlıyor.

Dünyayı tehdit eden en önemli sorunların başında gelen küresel ısınma, farklı bölgelerde farklı şekillerde kendini hissettirmeye başladı. İklim değişikliğinin sağlık ve besine erişme noktasında önemli bir parametre olmasının dışında sürdürülebilir bir dünya için vazgeçilemez olan su kaynaklarına etkisi ise tartışılmaz boyutlara ulaştı. Bu nedenle de küresel ısınma, su kaynaklarının önemini arttırmakta olup, dünyanın pek çok bölgesi çölleşme riski ile karşı karşıya geldi. Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin verilerine göre; Türkiye son 40 yılda sulak alanlarının yüzde 50’sini kaybetti. Bu rakamlar gösteriyor ki bireylerin yanı sıra şirketlerin de önemli derece de su tasarrufu yapması gerekiyor.

Öte yandan hayatımız için vazgeçilmez olan su, temizlik için de vazgeçilmez bir kaynak. Bu nedenle de suyu boşa harcamak geleceğimizi tehdit etmek anlamına geliyor. Son teknoloji kullanarak enerji ve sudan tasarrufu nasıl yaparız sorusu üzerine ürünler geliştiren Geberit, sürdürülebilirliği şirket DNA’sına işlemiş durumda. Bu farkındalıkla da dünyanın en sürdürülebilir 100 şirketi arasında yer alan Geberit, gelecek nesillere daha iyi bir yaşam sunmak için “Su Gelecektir” demeye devam ediyor. Çift kademeli deşarj sistemine sahip rezervuarları sayesinde 1998 yılından beri tüm dünyada 25,300 milyon m³, 2017 yılında ise tüm dünyada 2,650 milyon m³ su tasarrufu yapılmasını sağlayan Geberit, suya olan bağlılığını kanıtlıyor.

Boşa kullanılan suyun dünyamız için gelecekte olumsuz sonuçlara yol açabileceğin farkındalığıyla su kaynaklarının korunmasında hassas olan Geberit, bir damla suyun bile değerini bilerek ürünler geliştiriyor.


Geberit:
Temelleri 1874 yılında Albert Gebert tarafından atılan Geberit, 1905 yılında ahşap dış kaplamalı ve kurşun armatürlü ilk rezervuarı çalışır hale getirerek ve 1912 yılında patentini alarak tüm dünyada faaliyet gösteren Geberit Grup, Avrupa’da sıhhi tesisat sektörünün lideri konumundadır. Sıhhi tesisat ve vitrifiye alanlarında, özellikle merkez Avrupa’da hemen hemen tüm ülkelerde sektör lideri olarak varlığını devam ettiren Geberit 6 tanesi denizaşırı ülkelerde olmak üzere 30 üretim tesisine sahiptir. Genel merkezi İsviçre’de, Rapperswil-Jona’da bulunan şirket, 50 ülkede, 12,000’e yaklaşan çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Geberit, 2016 yılında 2,8 milyar CHF net satış açıklamıştır.