(AGT)’ye İhracat Alanında 2 ÖDÜL Birden!

AGT, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) tarafından organize edilen “2016 yılı Başarılı İhracatçılar” ödül töreninde “2016 Yılı İhracat Sıralaması Birinciliği” ve “Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri Sektörü İhracat Birinciliği” ödüllerine layık görüldü. AGT, 2015 yılında da BAİB tarafından ihracat ve sektör birinciliği ödüllerini almıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törende AGT Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hulusi Söylemez, ödülü bizzat Çavuşoğlu’nun elinden aldı. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğince düzenlenen “2016 yılı Başarılı İhracatçılar” ödül töreninde, Antalya, Isparta ve Burdur’da en fazla ihracat yapan firmalara plaket takdim edildi.

Bu yıl da BAİB tarafından iki ödüle birden layık görülmenin onurunu yaşayan AGT, 2016 yılında 700 milyon TL’lik cirosunu %40’ını ihracattan elde ederek sektörde önemli bir başarıya imza attı.


AGT:
Gelişen teknoloji ile ahşabın kişiye ve kurumlara özel işlenip geliştirilebileceği hayali ile 1984 yılında Antalya’da çalışmalarına başlayan AGT (Ağaç Sanayinde Gelişmiş Teknoloji), bugün mobilya bileşenleri sektöründe dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olarak faaliyet göstermektedir. AGT, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 400 bin metrekare alana kurulu modern üretim tesislerinde; MDF, MDF-LAM, Panel, Profil üretimi ile mobilya ve dekorasyon sektörlerine, Parke, kapı, duvar paneli ve süpürgelik üretimi ile de inşaat sektörüne hizmet vermektedir. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan AGT, 2016’da gerçekleştirdiği 700 milyon TL’yi aşkın ciro, %40’lık ihracat ve yaklaşık 1000 kişilik istihdamı ile Türkiye’nin bir yaşam alanının ihtiyacı olan tüm ahşap malzemeyi tek başına üretebilen öncü firmasıdır. Türkiye genelinde yaygın bayi kanalının yanı sıra 5 kıtada satış noktaları bulunan AGT, başta Doğu Avrupa, Balkanlar, İran, Orta Doğu ve Rusya olmak üzere 62 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. http://www.agt.com.tr