ÇEDBİK-Konut Sertifikası Tanıtım Toplantıları Başlıyor!

Yeşil binalar alanındaki araştırmalara ve çalışmalara devam eden Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, yeni konut projelerinde uygulanmak üzere Türkiye koşullarına uygun sertifika sistemi ÇEDBİK-Konut’u oluşturmuştur.

ÇEDBİK-Konut Sertifika Kılavuzu, 100den fazla akademisyen, sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcisinin ortak aklı doğrultusunda Türkiyede geliştirilip şekillenmiştir. ÇEDBİK-Konut Sertifikası kapsamında konutlar; Bütünleşik Yeşil Proje Yönetimi, Arazi Kullanımı, Su Kullanımı, Enerji Kullanımı, Sağlık ve Konfor, Malzeme ve Kaynak Kullanımı, Konutta Yaşam, İşletme ve Bakım, Yenilikçilik olmak üzere 9 başlık altında değerlendirilmektedir.

http://www.cedbik.org/cedbikkonut-sertifikasi_p1_tr_44_.aspx

Dünya Bankası Grubu üyesi IFC’nin bir yeniliği olan EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) Sistemi Artık Türkiye’de!

IFC ile yapılan anlaşma kapsamında, Türkiye’de EDGE Yeşil Bina Programı Eğitimleri ÇEDBİK tarafından verilmeye başlandı. 2017-2018 yıllarında İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenecek EDGE Tanıtım ve Uzmanlık eğitimleri ile enerji, su ve malzeme konularında değerlendirme sunan hızlı, kullanımı kolay ve hesaplı olan EDGE Sertifikasyon Sistemi’ni kısa sürede öğrenmek mümkün. EDGE Uzmanı ve EDGE Denetçisi olabilmek için eğitimlere katılmak ise zorunlu.

https://www.edgebuildings.com/

19 Nisan 2017 Çarşamba günü Ankara’da Türk Serbest Mimarlar Derneği Mimarlık Merkezi’nde yapılacak olan ÇEDBİK-Konut ve EDGE Yeşil Bina Değerlendirme Sistemleri Ücretsiz Tanıtım toplantısına tüm ilgililer davetlidir. Tanıtım sunumları saat 09:00’da başlayıp 12:30’da bitecektir.


Kayıt için info@cedbik.org adresine e-mail gönderebilirsiniz.

Tarih: 19 Nisan 2017 Çarşamba
Adres: Türk Serbest Mimarlar Derneği
TSMD Mimarlık Merkezi
Dumlupınar Bulvarı Eskişehir yolu 7. Km
2123. sok. No:164 (Kentpark AVM Arka Cephesi)
Mustafa Kemal Mahallesi 06520 Çankaya-Ankara