(Ersa Mobilya) kurucusu METİN ATABEY ATA yaşamını yitirdi…

Metin Atabey Ata

Ersa Mobilya firmasını 1958’de kurarak ve 1978’te Ankara’ya taşıyıp şu anki organizasyonunu oluşturarak, Ersa’nın yalın çizgisini belirleyen ve bugünlere gelmesini sağlayan mobilya duayeni Metin Atabey Ata, 21 Mart Salı günü vefat etti.

Cenaze namazının 22 Mart Çarşamba günü (bugün) öğle namazını takiben Eskişehir yolu 9. km. Bilkent kavşağı adresindeki Diyanet Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınarak, cenazesinin İncek Aile Mezarlığı’na defnedileceği duyuruldu.


Metin Atabey Ata:
1958’te askerden döndükten sonra Sivas’ta babasının ve amcasının işlettiği manifatura dükkânında çalışmış, o tarihlerde mobilya ihtiyacı olduğu için sandalye, masa, karyola ve gardırop gibi eşyaların satışını gerçekleştirmiştir. 1958’de Ersa firmasını kurmuş, ikonik kırmızı sandalyeyi 1962’de tasarlamıştır. Ankara’ya taşınarak şu andaki organizasyonu 1978’te oluşturmuştur. İlk mobilyaları basit malzemelerle gerçekleştirmiş, metal kesitleri su borularından oluşturmuştur. Ersa’nın yalın çizgisini oluşturmuş, bugüne dek gelmesini sağlamıştır.