Küratörlüğünü Zeynep Yasa Yaman’ın üstlendiği “YÜZ YIL: Hem Evvel Hem Ahir” adlı sergi, 28 Ekim 2023 – 10 Temmuz 2024 tarihleri arasında Müze Evliyagil’de ziyaretçilerle buluşuyor.
“YÜZ YIL: Hem Evvel Hem Ahir”
Sergi
Küratör: Zeynep Yasa Yaman
Tarih: 28 Ekim 2023 – 10 Temmuz 2024
Yer: Müze Evliyagil, Gölbaşı / Ankara
Müze Evliyagil Koleksiyonu içinden seçilmiş, çoğunluğu 1950’lerden günümüze uzanan resim, heykel, desen/çizim, baskı, yerleştirme, video gibi modern/çağdaş sanatın değişen teknik ve anlatım dillerinde yapıt üreten, doğumları Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet dönemlerine, gençlikleri II. Dünya Savaşı’na, yetişkinlikleri savaş sonrasının özgürlükçü dönemine rastlayanlar ile daha genç bir kuşağa dahil olan 39 sanatçının 85 eserinden oluşan “YÜZ YIL: Hem Evvel Hem Ahir”, Türkiye sanatındaki belli başlı akım ve tartışmaları görünür kılıyor.
Sergi, hem Cumhuriyetin 100. yılına hem de bu yüzyılın sanatçılarına, değişen dönemlerin siyasi, ekonomik, kültürel ve sanatsal anlayışlarına, bu “yüz”lerin yüzlere ulaşan, farklılaşan, kutuplaşan, uzlaşan düşünce iklimlerine vurgu yapıyor.
“YÜZ YIL: Hem Evvel Hem Ahir” , Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Müze Evliyagil’de ziyaret edilebilir.