(OYAK) Çimento Tasarım Yarışması Başlıyor!

OYAK bünyesindeki gruplardan biri olan OYAK Çimento Beton Kâğıt Grubu, Çimento Tasarım Yarışması’yla profesyonel tasarımcılar ve öğrencilerin yeteneklerini sergileyecekleri yeni bir yarışma programına imza atıyor. Çimento ve betonun doğru kullanımını artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirilen ve bu yıl ilki düzenlenen Çimento Tasarım Yarışması’yla profesyonel tasarımcılar ve gençler, yaratıcılıklarını ana malzemesi çimento olan eserleriyle sergileyecek. Bu yılki teması ‘’Beklenmedik Dönüşümler’’ olarak belirlenen yarışmaya kayıtlar 15 Şubat 2019 tarihinde başlayacak.

OYAK Çimento Beton Kâğıt Grubu, bu yıl ilkini “Beklenmedik Dönüşümler” temasıyla düzenlediği Çimento Tasarım Yarışması’nın duyurusunu yaptı. Çimento ve betonun doğru kullanımını artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla çimento ile nitelikli tasarımların ortaya çıkmasına imkân sunacak yarışma, profesyonel ve öğrenci olmak üzere iki ayrı kategori ve iki ayrı aşamada düzenlenecek. Katılımı ücretsiz olan yarışmaya bireysel ya da ekip halinde başvuru yapılabilecek. 15 Şubat 2019 tarihinden itibaren kayıt yapılabilecek yarışmanın ilk aşaması için projeler 15 Mart-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında kabul edilecek.

Tasarımlara çimento ile artı değer katılması hedeflenen Çimento Tasarım Yarışması’nın birinci aşamasında katılımcılardan, gündelik hayatta kullanılacak bir objeyi “kendin yap” (do-it-yourself) mantığıyla üretmeleri ve üretim sırasında ihtiyaç duyulan malzeme ve yöntemleri kullanıcıya tarif eden bir “kendin yap seti” tasarlamaları bekleniyor. Sunulacak objelerin, 1/1 ölçekte 125.000 cm3 hacim içine sığabilen bir gündelik eşya olması ve kendin yap seti ile tek bir kullanıcının yardıma ihtiyaç duymadan üretebileceği şekilde tasarlanması gerekiyor.

Yarışmanın ikinci aşamasına katılmaya hak kazananlar, tasarladıkları obje ve kendin yap setini OYAK Çimento Beton Kâğıt Grubu’na ait bir üretim merkezinde, yüksek donanımlı bir atölye ortamının imkanlarından yararlanarak uygulama şansı bulacak. Bu sayede ikinci aşamaya seçilen gruplar, uzmanlar eşliğinde kalıp oluşturma yöntemleri ve tasarımlarında kullanılacak çimento tarifleri gibi üretime dair konular hakkında bilgilerini geliştirebilecek.

Yarışmayla ilgili detayları www.cimentotasarimyarismasi.com sitesinden ve yarışmanın Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarından takip edebilir, www.cimentotasarimyarismasi.com/tr/sorular üzerinden sorularınızı iletebilirsiniz.

Ödüller:

  • Profesyonel kategorisinde; birincilik ödülü 15.000 TL, ikincilik ödülü 12.000 TL ve üçüncülük ödülü 9.000 TL,
  • Öğrenci kategorisinde ise birincilik ödülü 12.000 TL, ikincilik ödülü 9.000 TL, üçüncülük ödülü 6.000 TL olarak takdim edilecek.

OYAK Grubu:
Dünyada birçok örneği olan tamamlayıcı mesleki emeklilik fonlarının ülkemizdeki en büyük ve en başarılı örneği olan Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), maden metalürjiden çimento beton kağıt sanayisine, kimyadan enerjiye, otomotivden finansal hizmetlere kadar Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinde faaliyetler yürütmektedir. Temelleri 1961 yılında atılan OYAK, 330 binden fazla üyesi için yardım ve hizmetleri en üst standartlara ulaştırmayı hedeflerken, gerçekleştirdiği yatırımlarla üyelerin birikimlerini korumayı ve memnuniyetlerini sağlamayı amaçlamaktadır. Türkiye’nin yedi bölgesinde ve dünyanın 19 ülkesinde faaliyet gösteren OYAK, herhangi bir kuruma bağlı değildir ve devletten yardım almamaktadır. OYAK, üye aidatlarından ve yatırım gelirlerinden oluşan birikimleri yöneterek elde ettiği kârların tamamını emekli olacakları tarihe kadar değerlendirilmek üzere üye hesaplarına kayden aktarır. Türkiye ve dünyada örnek bir kuruluş olmak için çalışan OYAK Grubu’nun toplam varlığı, 2017 yılı konsolide sonuçlarına göre 73,9 milyar liraya ulaşırken, yüzde 83’ü Avrupa ülkeleri olmak üzere 121 ülkeye yapılan 4,4 milyar ABD Dolarlık ihracatla, Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 2,8’ini karşılamaktadır. OYAK, üyelerine ve Türkiye ekonomisine katkılar sağlamaya devam ederken, çok uluslu ve çok kültürlü bir kurum vizyonuyla başarılarını gelecek nesillere aktarmayı hedeflemektedir.

OYAK Çimento Beton Kâğıt Grubu:
Türkiye çimento endüstrisinin kapasite ve pazar lideri olarak faaliyetlerini 7 fabrikada, satışlarını 7 coğrafi bölgede sürdüren OYAK Çimento Beton Kâğıt Grubu, verimlilik, yaratıcılık ve kâr odaklılık ilkeleriyle çimento kullanım alanlarını geliştiren, ülke pazarında etkin rol oynayan lider bir topluluktur. Aralık 2015 itibarıyla pazar payı %15,3 olan OYAK Çimento 6 şirketinin toplam 11,3 milyon ton klinker üretimiyle Türkiye klinker üretim kapasitesinin %15’ini ve toplam 21,6 milyon ton çimento üretimiyle Türkiye çimento üretim kapasitesinin %16’sını temsil etmektedir. Beton sektöründe Ankara merkezli OYAK Beton A.Ş. ile faaliyetlerini sürdüren OYAK Çimento Beton Kâğıt Grubu, Türkiye genelinde Akdeniz, Marmara, Karadeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgelerini kapsayan geniş bir coğrafyada, 50’ye yakın hazır beton tesisini ve 2 agrega ocağını bünyesinde barındırmaktadır. OYAK Çimento Beton Kâğıt Grubu bünyesinde bulunan ve Türkiye’nin faaliyet gösteren tek entegre kraft kâğıt fabrikası olan OYAK Kâğıt Ambalaj, kağıt üretiminde yıllık 100.000 ton/yıl kapasiteye sahip olup, kağıt torba üretiminde 220 milyon adet/yıl kapasitesiyle sektörünün lideridir. OYAK Çimento Beton Kâğıt Grubu, çimento üretim ve satış süreçlerinde öncelikle müşteri memnuniyeti olmak üzere, yüksek ürün kalitesi, sürekli iyileştirme ve verimlilik hedeflerini yıllardır titizlikle izlemektedir. Verimlilik, yaratıcılık ve sürdürülebilirlik politikaları doğrultusunda gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmalarıyla yaratılan ekonomik, çevresel ve sosyal etkiler göz önüne alınarak karbon ayak izinin azaltılması, sürdürülebilir üretim teknolojileri geliştirerek çevreyle barışık ürün üretimini hedeflemektedir.