(Bilsart) Şubat 2019 SERGİ PROGRAMINI Açıkladı…

Bilsart, şubat ayı sergi programını açıkladı: 31 Ocak – 13 Şubat tarihleri arasında Kerem Ozan Bayraktar’ın “Nix’in Evreleri” isimli solo sergisine,  15 Şubat – 02 Mart tarihleri arasında Uğur Engin Deniz’in “Running Hajnal” isimli solo sergisine ev sahipliği yapıyor. 

Nix’in Evreleri, 2018, Bilgisayar Animasyonu,

Nix’in Evreleri
Tarih: 31 Ocak – 13 Şubat, 2019
Sanat Konuşmaları: Kerem Ozan Bayraktar & Ulya Soley
31/01/2019


Bilsart, 31 Ocak – 13 Şubat tarihleri arasında Kerem Ozan Bayraktar’ın “Nix’in Evreleri” isimli solo sergisine ev sahipliği yapıyor.

“Nix’in Evreleri” (2018), cüce gezegen Pluto’nun uydularından birisi olan Nix’in kendi çevresindeki kaotik dönüşlerinden esinlenerek oluşturulmuş bir animasyon. Sergideki videoya aynı zamanda Dünya’nın uydusu Ay’ın evrelerini gösteren takvimlerin bir benzeri fakat Nix’in kaotik hareketinden ötürü işe yaramaz bir takvim olan “Nix Takvimi” görseli eşlik ediyor.  Videoki kütle Nix’in mevcut iki fotoğrafı referans alarak tasarlanmış. Kararsız bir sarkacı andıran dönüş hareketleri ise rastlantı içeren betiklerle oluşturulmuş. Çalışma doğada bir denge ve sürekli bir döngüye inanan geleneksel zaman anlayışımızla kaotik sistemleri birlikte ele alıyor. Güneşin teknik olarak nereden doğacağının bilinmediği bir yüzeyde başka hangi örüntülerle zamanı kaydedebiliriz?

Running Hajnal, 2015, Dijital Otomasyon

Running Hajnal
Tarih: 15 Şubat – 02 Mart, 2019
Sanat Konuşmaları: Kerem Ozan Bayraktar & Ulya Soley
15/02/2019


Bilsart 15 Şubat – 02 Mart tarihleri arasında Uğur Engin Deniz’in “Running Hajnal” isimli solo sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, ismini Uğur Engin Deniz’in tek kanallı video çalışmasından alıyor.

Ses etkileşimli olarak tasarlanan Running Hajnal müdahalesiz bir yapıdır. Birbiriyle kaotik olarak etkileşen görsel düzlemler kendiliğinden ortaya çıkışa (emergence) olanak tanır. Bedensel bütünlük sesin kakafonik enerjisiyle çarpıştıkça ortadan kalkar, gerçekliğin doğası belirsizleşir.


Bilsart:
Bilsart, yıllardır güncel sanat alanında destek verdiği projelere bir yenisini ekledi. Sanatçılara video işlerini sergilemek için yeni bir alan yaratmak ve sanatseverleri bir araya getirmek amacıyla, ofis binasının garajını kâr amacı gütmeyen ve video sanatına odaklanan bir sanat mekânına dönüştürdü. Ocak 2018 itibariyle video sanatının güncel örneklerini, 15 günde bir değişen bir programla sunan Bilsart, yine bu alana odaklanan bir kütüphaneyi de kullanıma açtı.

Bu dinamik sergi programı dâhilinde koleksiyoner seçkilerine, küratöryel projelere, workshop ve panellere yer verecek olan Bilsart, aynı zamanda sanatçı, küratör ve koleksiyoner konuşmalarına da ev sahipliği yapıyor olacak.

Bilsart’ın kâr amacı gütmeyen bu sanat mekânının ajandasında yer alan bir diğer önemli etkinlik ise genç sanatçılara görünürlük sağlayabilmek adına yapacağı açık çağrılar.