ANKARA OFİS KULESİ (AIA/Boston Mimarlar Derneği) Ödülleri’nde “2018 TASARIM MÜKEMMELLİĞİ ONUR ÖDÜLÜ” Kazandı…

Boston kökenli Anmahian Winton Architects’in tasarladığı rggA Mimarlık’ın yerel danışmanlığını yaptığı Ankara Ofis Kulesi AIA’nın Boston Mimarlar Derneği tarafından verilen tasarım ödüllerinde “2018 Tasarım Mükemmeliyeti Onur Ödülü”ne layık görüldü.

AIA’nın profesyonel bir kuruluşu olarak yürütülen ve 1867’de kurulan Boston Mimarlar Derneği her yıl genellikle diğer kuruluşlarla işbirliği içinde, Massachusetts, New England ve diğer yerlerdeki tasarım mükemmelliğini onurlandırmak için seçilmiş projeleri ödüllendiriyor. Derneğin tasarım ödülleri, mimaride mükemmellik ve o mimariye katkısı için yatırımcısını ödüllendiriyor. Bu olağanüstü başarıları onurlandırarak, Boston Mimarlar Derneği Tasarım Ödülleri tüm bina endüstrisi profesyonellerinin yaşam kalitesini olumlu yönde etkilemeleri gerektiğini vurguluyor.

AIA’nın kar amacı gütmeyen ve profesyonel bir organizasyonu olarak görev yapan Boston Mimarlar Derneği, bugün 3.500’den fazla üyeden oluşmakta ABX ve Architecture Boston da dahil olmak üzere çeşitli programlar ve yayınlar üretmektedir. Farklı kategorilerde ödüllendirilen projeleri aynı zamanda her kategoride farklı jüri üyeleri değerlendiriyor. Bu yıl “2018 Tasarım Mükemmelliği Onur Ödülünü” uluslararası jürisinde Matthew Kreilich FAIA, Yönetici – Snow Kreilich Architects, Ernesto Ruiz-Garcia AIA Opus AE Grubu Başkan Yardımcısı, Malini Srivastava AIA, Tasarım ve Enerji Laboratuvarı Yöneticisi, Geoffrey Warner, Yönetici- Alchemy Architects ve Angela Kurt Scott AIA-Yönetici, MacDonald ve Mack Mimarlar yer aldı.


rgg Architects:
Boston Mimarlar Derneğinin paylaştığı proje değerlendirme sürecinde şu ifadelere yer verildi: “jüri programdan bağımsız olarak, yetkin veya beklenenin ötesine geçen bir program türünü tipik olarak yapabileceğinden daha fazlasını yapmaya zorlayan tasarım ve uygulama arayışına girdi.”
“Jüri ayrıca her projenin doğal güzelliğini aradı ve göze çarpmak yerine tasarımın harmanlanmasını sağlayan modaya uygun ya da yorgun ya da tipik jestlerden kaçındı. Jüri, tatmin edici bir tasarıma ulaşma, en akıllıca hareketlerin bazılarının hemen ayırt edilemeyebileceğini ya da hiç hareket edemeyebileceğini düşünerek, kısıtlamanın rolünün farkındaydı.” “Sonunda, jüri, mimari inovasyonun ve mükemmelliğin ne olabileceği konusunda taze fikirleri katalize edeceğini umdukları dokuz farklı projeyi ödüle layık gördü.” Bu yıl 8.si gerçekleşen AIA/Boston Mimarlar Derneği Ödülleri 17 Ocak 2019 tarihinde Boston’da gerçekleşen bir gala gecesi ile sahiplerine takdim edildi.