Sektörün 2018 Özeti!

bi_özet’te 2018 yılı içinde sektöre yönelik birçok habere yer verildi. Yapı sektöründeki yenilikçi ürünler tanıtıldı. Her hafta “Haftanın Projesi” bölümünde bir mimari proje, projede kullanılan malzeme ve marka bilgisi ile verildi. Mimarlarla, yapı malzemesi alanında çalışan firmalarla, sektöre hizmet veren isimlerle söyleşiler gerçekleştirildi. Mimarlık ve yapı sektörü ile ilgili önemli etkinliklerin ardından o etkinliklere özel haberler hazırlandı. 2018 yılı içinde bi_özet’te yayınlanan 1768 içerik içinden en çok ilgi görenleri derledik:

//haftanın projesi

Fotoğraf: Sahir Uğur Eren

A Mimarlık’ın Beşiktaş Kültür Merkezi projesi, 2018 yılı içinde Haftanın Projesi bölümünde en çok dikkat çeken kültür yapısı projesi oldu.

 

 

 

 

 


Fotoğraf: Gürkan Akay

İç mimari projesi Under Architects (Burak Ünder) tarafından yapılan Itelligence Türkiye Merkez Ofisi projesi 2018 yılında ticari yapı kategorisinde en çok dikkat çeken proje oldu.

 

 

 

 

 


Fotoğraf: Deren Uysal

Deren Uysal Architecture (Levent Uysal, Deren Uysal) tasarımı Kaktüs Apartmanı 2018 yılında en çok dikkat çeken konut projesi oldu.

 

 

 

 

 


//söyleşi

Öğrenci inisiyatifi “Mimarlar Ne Der+?” ekibinden Ali Furkan Kiracı, Ekin Sıla Şahin, Oğuzhan Koral, Sabit Engin, Sinem Celen ve Sümeyye Yıldız ile gerçekleştirilen söyleşi, 2018 yılının en çok okunan ve paylaşılan söyleşisi oldu.

 


//güncel

Türkiye Pavyonu, 2018 (Fotoğraf: Emre Dörter / Studio Rino)

Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi 26 Mayıs-25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. bi_özet’in Bienal’i Türkiye’den ziyaret eden isimlere en beğendikleri ilk üç pavyonu sorduğu özel haberi 2018 yılında bi_özet’te en çok okunan güncel-dünyadan haber oldu.

 


//yenilik

Enza Home’un, Marlena Oturma Grubu 2018 yılı içinde bi_özet’te en çok ilgi gören yenilikçi ürün oldu.

 

 

 

 


//etkinlik

 

2002 yılından beri TÇMB’nin “BETONART” markası altında mimarlık öğrencilerine yönelik düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 17.’si için yapılan başvuru duyurusu, 2018 yılında bi_özet’in etkinlik-sponsorluk kategorisinde en çok okunan haber oldu.

 

 

 


Çuhadaroğlu’nun 2018 yılında “Kent Odaları” teması ile düzenlenen 15. Öğrenci Proje Yarışması’nın başvuru duyurusu bi_özet’in etkinlik-yarışma/ödül kategorisinde en çok okunan haber oldu.

 

 

 

 


7 Şubat-10 Mart 2018 tarihleri arasında Refik Anadol’un PİLEVNELİ’de gerçekleşen “Eriyen Hatıralar” adlı sergisi, 2018 yılında bi_özet’in etkinlik-sanat kategorisinde en çok okunan haber oldu.

 


Mozaik Design tarafından hazırlanan Ortaköy Surp Krikor Lusaroviç Ermeni Katolik Kilisesi’nde tasarım tarihine iz bırakan 100 ikonik sandalyenin yer aldığı “Buyrun oturun” isimli sergi, 2018 yılında etkinlik-tasarım kategorisinde en çok dikkat çeken haber oldu.

 

 


Mimarları, iç mimarları ve tasarımcıları yeni malzemelerle buluşturmayı amaçlayan ve 23-24 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul’da 3. kez düzenlenen ARCHITECT@WORK’ün ardından bi_özet’in en’leri derlediği özel haberi etkinlik-mimarlık kategorisinde en çok okunan haber oldu.

 


Afisler (2)Binat İletişim Danışmanlık’ın 2017 yılının Mayıs ayında başlattığı ve Güz 2018 itibarıyla VitrA desteği ile devam eden “Mimarlığa Merhaba” projesi etkinlik-sponsorluk kategorisinde dikkat çeken haberlerin başında yer aldı.

 

 

 

 

 


//yayın

 

Konuk editörlüğünü Tayfun Gürkaş’ın üstlendiği “Ciddiyet ve Mimarlık”  isimli dosya ile çıkan Arredamento Mimarlık’ın Temmuz-Ağustos sayısı 2018 yılında bi_özet’in yayın kategorisinde en çok okunan haber oldu.