MİMARLIĞA MERHABA 2019’da da (VitrA)’nın Desteğiyle Birinci Sınıf Öğrencilerine Ulaşmaya DEVAM Edecek!

Binat İletişim & Danışmanlık’ın 2017 yılının Mayıs ayında başlattığı ve bugüne kadar 15 üniversitede gerçekleştirilen “Mimarlığa Merhaba”, 2018 Güz dönemine VitrA’nın desteğiyle başladı ve bir dönemde farklı şehirlerden ve okullardan 736 öğrenciye ulaştı.

Mimarlık, iç mimarlık ve diğer ilgili tasarım disiplinlerinde eğitimine yeni başlayan öğrencileri seminerler, sunumlar, atölye çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler aracılığıyla başta basılı ve dijital mimari yayınlar olmak üzere yaz okulları, atölye çalışmaları, öğrenci buluşmaları gibi informel çalışmalarla tanıştırmayı amaçlayan Mimarlığa Merhaba projesi yeni dönemde VitrA’nın desteği ile dört okula ulaştı.

19 Ekim 2018 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 24 Ekim 2018 tarihinde Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 2 Kasım 2018 tarihinde MSGSÜ Mimarlık Fakültesi, 28 Kasım 2018 tarihinde ise Bursa Archifest kapsamında Uludağ Üniversitesi öğrencilerine ulaşan etkinlikte, 22.09.2018-4.11.2018 tarihleri arasında gerçekleşen İKSV 4. İstanbul Tasarım Bienali’ne odaklanıldı.

Güz dönemindeki ilk etkinlik 19 Ekim 2018 Cuma günü Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Polatoğlu, Bölüm Başkan Yardımcıları Yard. Doç. Dr. Gökçe Tuna Taygun ve Doç. Dr. Ceylan İrem Gençer’in ev sahipliğiyle gerçekleşti. Etkinlik, Mimarlığa Merhaba projesinin koordinatörlerinden, mimar ve akademisyen Ferhan Yalçın’ın mimarlıkta informel eğitim çalışmalarından örnekler sunduğu konuşmasının ardından İKSV İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova ve Sergi ve Proje Koordinatörü Merve Yücel’in “Okullar Okulu” temalı İKSV 4. İstanbul Tasarım Bienali’ni anlattığı ve önceki bienallerden örnekler gösterdiği sunumu ile sona erdi.

Mimarlığa Merhaba’nın 2. etkinliği 24.10.2018 tarihinde VitrA’nın Eğitim projesi kapsamında Maltepe Üniversitesi’nde Mimarlık Tarihi dersini alan öğrenciler ve dersin eğitmeni mimar, editör Neslihan Şık’ın katılımıyla gerçekleşti. 10:00 – 12:00 arası Yapı Kredi Kültür Sanat Binası’nda düzenlenen sunumda İKSV Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova ve İKSV Tasarım Bienali Sergi ve Proje Koordinatörü Merve Yücel’den Bienal’i dinlediler. Ardından Mimar Cansu Cürgen ve Avşar Gürpınar, Bienal’de yer alan işleri “Muğlak Standartlar Enstitüsü’nü anlattı. Öğrenciler sunumların ardından 4. istanbul Tasarım Bienalini mekânlarını gezdi.

Mimarlığa Merhaba’nın üçüncü durağı ise MSGSÜ oldu. 2 Kasım 2018 tarihinde MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Demet Binan ve Bölüm Başkan Yardımcı Doç. Dr. N. Papatya Seçkin’in ev sahipliğinde gerçekleşen bu etkinlikte de birinci sınıf mimarlık öğrencileri Merve Yücel’in Bienal’i genel olarak ele aldığı; Cansu Cürgen, Avşar Gürpınar ve Mete Godollar’ın ise Bienal’de yer alan Muğlak Standartlar Enstitüsü projesini anlattığı sunumları ile 4. İstanbul Tasarım Bienali ile tanıştı.

Mimarlığa Merhaba’nın Güz dönemindeki son etkinliği ise 28 Kasım 2018 tarihinde Bursa’nın ilk mimarlık festivali Bursa Archifest 2018 kapsamında Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile gerçekleşti. Ferhan Yalçın’ın mimarlık eğitimindeki informel çalışmalarından bahsettiği sunumun ardından Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen, Mete Godollar ve Hazal Kırıkçı, Muğlak Standartlar Enstitüsü projelerini anlattı. Ardından ŞANALarc’tan Alexis Şanal ve Murat Şanal koordinatörlüğünde Sibel Polat, Sebla Arın, Pınar Tuğcu ve Neslihan İmamoğlu moderatörlüğünde Bursa Uludağ Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencilerinin katılımıyla “Hayal Edilebilir Tasarım Kılavuzu” atölyesi gerçekleşti.

Tüm etkinliklerin sonunda öğrencilere mimarlık kültüründe önemli bir yeri olan BETONART ve Arredamento Mimarlık dergileri ve projeye özel olarak hazırlanan bir kart, bez çanta eşliğinde hediye edildi. Ayrıca öğrenciler düzenlenen çekiliş ile bir yıllık dergi aboneliği kazanma fırsatı elde etti.

Bir sonraki dönemde de VitrA desteği ile birinci sınıf mimarlık öğrencilerine ulaşmaya devam edecek olan Mimarlığa Merhaba’nın programını web sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz:

mimarligamerhaba.com

Twitter: @mimarlikmerhaba
Facebook: Mimarlığa Merhaba
Instagram: mimarligamerhaba
#mimarligamerhaba


2018 Güz Dönemi Betonart Aboneliği Kazanan Öğrenciler

Senanur Şalva (YTÜ)

Serra Çelik (Maltepe Üniversitesi)

Asuhan Şener (MSGSÜ)

Eslem Molla (Gebze Teknik Üniversitesi)

2018 Güz Dönemi Arredamento Aboneliği Kazanan Öğrenciler

Güliz Damla Çınar (YTÜ)

Halil Faruk Yılmaz (Maltepe Üniversitesi)

Sena Aykız (MSGSÜ)

Aslıhan Turan (Bursa Teknik Üniversitesi)

 

 


Mimarlığa Merhaba
“Mimarlığa Merhaba” mimarlık ve iç mimarlık eğitimine yeni başlayan öğrenciler için özel olarak hazırlanan, öğrencileri başta mimarlık alanındaki iki önemli dergi BETONART ve Arredamento Mimarlık olmak üzere dijital ve basılı yayınlarla tanıştırmayı amaçlayan sunum, seminer, sempozyum gibi etkinlikler ile desteklenen bir Binat İletişim&Danışmanlık projesidir. Ekim 2018’den itibaren VitrA işbirliği ile yürütülmektedir.