Mimar Sinan Büyük Ödüllü ZİYA TANALI Vefat Etti…

Mimarlık mesleğine mimar, eğitimci, eleştirmen, yazar, yönetici olarak yaptığı çok boyutlu katkılarıyla tanınan; Mimarlar Odası Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri 2008 Yılı Mimar Sinan Büyük Ödülü sahibi Ziya Tanalı 09 Aralık 2018 Pazar günü aramızdan ayrıldı.

Ziya Tanalı’nın cenazesi; 11 Aralık 2018 Salı günü Mimarlar Odası Genel Merkezi-Kızılay’da saat 11.00’de gerçekleştirilecek törenin ardından Kocatepe Camii’nde kılınacak öğlen namazına müteakip Cebeci Asri Mezarlığında defnedilecektir.

Kendisini saygı ve sevgiyle anıyor, mimarlık camiasına başsağlığı diliyoruz.


Ziya Tanalı:
1943 yılında Ankara’da doğdu. 1965 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. 1967 yılında Mimarlar Odası üyesi oldu. 1973 yılından bugüne özel bürosunda mimarlık çalışmalarını ve eğitim görevini sürdürdü. Tasarımını yaptığı çok sayıda projenin bir bölümü, yurt içinde ve yurt dışında (Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Sierra Leone, Nijerya) gerçekleşmiş bulunmaktadır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (1966-67), ADMMA (1971-73), Gazi Üniversitesi (1997-98), gibi eğitim kurumlarının mimarlık bölümlerinde görev aldı.

2006 yılında ise Mimarlar Derneği 1927’nin başkanlığına seçildi. Meslek yaşamı süresince katıldığı yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı ve çeşitli kurumların ödülleri ile onurlandırıldı. Çok sayıda jüri değerlendirme çalışmalarında bulundu. 2004 yılında Mimarlar Odası 9. Ulusal Mimarlık Ödülü Seçici Kurulu’na davet edildi. Sayısız panel, sempozyum, konferans, panel tartışması ve seminer çalışmalarına katılmanın yanı sıra, geçici ve daimi komite, danışma, onur kurulu üyelikleri yaptı.