(Batıçim), (Dünya Çimento Birliği)’ne Katıldı!

1966 yılında Batıçim ile temelleri atılan ve bugün sadece Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin en önemli sanayi gruplarından biri konumunda bulunan Batı Anadolu Grubu, Dünya Çimento Birliği’nin üyesi oldu.

Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Türkiye’nin dünya çimento ve klinker ihtiyacı söz konusu olduğunda çok önemli bir konumda bulunduğunu belirtti. Ünal, “Önümüzdeki yıl Türkiye’nin rakibi olan ülkelerde değişik nedenlerle önemli duraksamalar yaşanacak ve ülkemiz 2019 yılında dünya çimento ihracatında kritik bir konuma sahip olacak. Biz de 2019 yılına hazırlanırken sektör odaklı uluslararası bir platformda ülkemizi temsil edecek olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Dünya Çimento Birliği Genel Sekreteri Norman Greig, Batıçim’in Dünya Çimento Birliği’ne katılımı nedeniyle çok memnun olduklarını belirtirken, “Dünya çimento endüstrisinde önemli bir yere sahip olan Türkiye’nin önde gelen oyuncularından biri olan Batıçim ile çimento endüstrisini dünya çapında tanıtma ve endüstrideki en iyi uygulamaları paylaşma yolunda beraber çalışmayı büyük bir heyecanla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Batı Anadolu Grubu bugün Batıçim ve Batısöke çimento fabrikalarında yıllık 4,05 milyon ton klinker üretim kapasitesi ve 5,8 milyon ton çimento üretim kapasitesi ile faaliyetlerine devam ediyor. 2013 – 2018 yılları arasında toplam 1 milyar TL yatırım yapan Batıçim Batı Anadolu Grubu ayrıca Batıbeton İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir, Muğla ve Denizli il ve ilçelerindeki toplam 3 milyon metreküplük kapasiteye sahip 22 hazır beton tesisi ve 1.100 çalışanı ile bölge ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sağlıyor.


Dünya Çimento Birliği:
Dünya Çimento Birliği, çimento endüstrisi ve ilgili paydaşlarını temsil etmek ve tanıtmak için küresel olarak çalışan bir kurumdur. Çimento sanayiinin tüm segmentlerinden gelen üyeleri, Dünya Çimento Birliği aracılığıyla tüm dünyada tek çatı altında toplanmaktadır. Birlik, 38 ülkeyi kapsayan üye ve temsilci ağı ile büyümeyi sürdürmektedir.

Batı Anadolu Grubu:
1966 yılında Batı Anadolu Çimento Sanayii olarak temelleri atılan “Batı Anadolu Grubu” bugün Türkiye’nin öncü holdinglerinden biri konumuna sahip. Batı Anadolu Grubu’nun şirketleri arasında Çimento endüstrisinin güçlü şirketlerinden BATIÇİM ve BATISÖKE, enerji üretimi ve perakende satışı alanında faaliyet gösteren BATIENERJİ;  hazır beton tesisleri bulunan BATIBETON, liman işletmeciliği ve lojistik alanında BATILİMAN ve uçucu külün endüstriyel alanlarda hammadde olarak kullanımını sağlayan Ash Plus bulunuyor.