(Ace Mimarlık)’tan Prof Dr. Nuray Bayraktar’ın Anlatımıyla “Ankara’da Modern Konutlar”

P‘not etkinlikler dizisi kapsamında konuklarını ağırlamaya devam eden Ace Mimarlık’ın bir sonraki etkinlik konuğu “Ankara’da Modern Konutlar: Sivil Mimari Bellek Ankara Projesi Üzerinden Dönemsel Okumalar” başlıklı seminer ile Prof. Dr. Nuray Bayraktar olacak.


“Ankara’da Modern Konutlar: Sivil Mimari Bellek Ankara Projesi Üzerinden Dönemsel Okumalar”
Tarih:
22 Kasım 2018, 19:00
Yer: Ace Mimarlık, Ankara


Sunum Başkent Üniversitesi bünyesinde yürütülmüş olan ve TÜBİTAK ve VEKAM tarafından desteklenen “Sivil Mimari Bellek Ankara 1930-1980” başlıklı araştırma projesinin sonuç bulgularına odaklanacaktır. Üç yıl süren projede modern dönem konutlarının korunamaması bir sorunsal olarak ele alınmış ve kent bütününde bu yapılara ilişkin kapsamlı bir belgeleme çalışması yapılmıştır.

Etkinlik 22.11.2018 Perşembe günü saat 19:00’da Ace Ofis’te gerçekleşecek. Katılım durumunuzu bildirmek için 0312 439 68 38-39-40-41 numaralı telefonlardan Ace Mimarlık’a ulaşabilirsiniz. Etkinlik, katılamayanlar için Ace Mimarlık’ın Instagram ve facebook hesaplarından canlı olarak yayınlacaktır. Diğer etkinlikler ise yine bu hesaplardan güncel olarak takip edilebilir.

Prof. Dr. Nuray Bayraktar:
Nuray Bayraktar, Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Mimarlık Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini ve Doktora eğitimini tamamladı. Uzun yıllar Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama Bölümlerinde Araştırma Görevlisi/ Öğretim Görevlisi/Öğretim Üyesi olarak çalıştı. Halen Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Akademik çalışmalarını tasarım, kent ve konut alanlarında sürdürmekte olan Bayraktar’ın uluslararası ve ulusal makaleleri, bildirileri, kitap bölümleri, gazete ve dergi yazıları ve “Ankara Yazıları” adlı bir kitabı bulunmaktadır. VEKAM tarafından desteklenen Ankara’da İz Bırakan Mimarlar adlı araştırma projesinin yürütücülerinden olan Bayraktar uluslararası ve ulusal çok sayıda araştırma projesinde yer almış ve Cumhuriyet’in Müzesi Atatürk Bulvarı adlı 16 bölümlük belgeselin yapım koordinatörlüğünü üstlenmiştir.