(AKG Gazbeton)’un Yeni Genel Müdürü UĞUR OKTAR Oldu…

Türkiye’nin en büyük gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton İşletmeleri şirketine üst düzey atama gerçekleşti. AKG Gazbeton grup şirketlerinin son dönemde gösterdiği başarı ve büyümeyi daha yukarı taşımak vizyonuyla, AKG Gazbeton İşletmeleri Genel Müdürü görevine Uğur Oktar getirildi.

Gazbeton sektöründe Türkiye’deki en geniş ürün yelpazesine sahip firmalardan biri olan AKG Gazbeton İşletmeleri’nin Genel Müdür pozisyonuna Uğur Oktar atandı. 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme alanında yüksek lisansını tamamlayan Oktar, iş hayatındaki 23 yıllık tecrübesini bundan sonraki süreçte AKG Gazbeton için kullanacak.

Daha önce Polinas Plastik, Schneider Electric, Thyssenkrupp Asansör, Johnson Controls şirketlerinde üst düzey pozisyonlarda kariyerini sürdüren Oktar, son olarak Atalian Global Hizmetler şirketinde CEO olarak görev yapmıştı.


AKG Gazbeton:
Blok ve donatılı ürün grupları, Isı Yalıtım Plağı Minepor ve tamamlayıcı ürünleriyle AKG Gazbeton İşletmeleri, Türkiye’deki yaygın satış ve dağıtım ağının yanı sıra Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere otuza aşkın ülkeye ihracat yapıyor. Yapı malzemesi sektöründe ilk CE işaretini 2005 yılında alan AKG, 2015 yılında da Yanmaz Isı Yalıtım Plağı Minepor ile Avrupa Teknik Değerlendirme Kurumu’nun ilk ETA belgesinin sahibi oldu. Yenilikçi AR-GE anlayışı ile sektörün ilkleri arasında yer alan AKG Gazbeton, Entegre Yönetim Sistemi kapsamında OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi, ISO 9001 kalite yönetim sistemi ve ISO 14001 çevre yönetim sistemlerini uyguluyor. Çevreye, çalışana ve insana verdiği saygıyla yapı malzemesi sektörünün lider kurumu olan AKG Gazbeton, 1.750.000 metreküpe varan üretim kapasitesiyle Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlıyor.