[Yarışma]: İstikbalini Tasarla

Boydak Holding’in mobilya sektöründeki amiral markası İstikbal, tasarımcı gençleri desteklemek ve sektördeki tasarım kültürünü geliştirmek amacıyla başlattığı “İstikbalini Tasarla” isimli mobilya tasarım yarışmasına tasarımla ilgili bölümlerde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile henüz profesyonel hayata atılmamış yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor.


“İstikbalini Tasarla”
Son başvuru tarihi: 29 Haziran
Çalışmaların değerlendirme tarihi: 10 Temmuz
Sonuçların açıklanma tarihi: 13 Temmuz 2018


Yaklaşık 120 Bin TL’ye yakın para ödülünün yanı sıra, başarılı tasarımcılar eşliğinde workshoplar, öğrenimi devam eden öğrencilere aylık 500 TL olmak üzere toplamda 4.500 TL burs olanağı ve 18 mezun tasarımcıya Boydak Holding iştiraklerinin tasarım birimlerinde kariyer olanağı sunan yarışma, sunduğu fayda ve ödüllerle bir ilk sayılabilir.

Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’in fikir öncülüğünü yaptığı yarışma, İstikbal markasının tasarıma ve tasarımcıya verdiği değerin bir ölçütü olarak görülebilir. 1957 yılından bu yana Türkiye mobilya sektörüne yön veren marka, “Her dilde ev demek O” mottosunu desteklemek, globalde yakaladığı ivmeyi genç tasarımcıların sinerjisi ile geliştirmeyi hedefliyor.

Yarışmanın jüri üyeliğini Türkiye’nin tasarım alanında uzman olan akademik bir kadro ve değerli tasarımcılar ile Boydak Holding tasarım ekibi yöneticileri yapıyor. Son başvuru tarihi 29 Haziran, çalışmaların değerlendirme tarihi 10 Temmuz ve sonuçların açıklanma tarihi ise 13 Temmuz 2018.

Yarışmaya ilişkin detaylar istikbalinitasarla.com web sitesinden takip edilebilir.